Ανακοίνωση για Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής (31-08-2016)

Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής

Το τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών με υπεύθυνο διδασκαλίας τον Γιάννη Παναγιωτόπουλο, επεκτείνει την υπάρχουσα ορχήστρα του τμήματος, η οποία λειτουργεί από το 2010. 

Η πρόσκληση είναι ανοικτή και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς που διαθέτουν τουλάχιστον στοιχειώδη εξοικείωση με τα μουσικά τους όργανα: λύρα (Πολίτικη, Κρητική, Ποντιακή), ούτι, λαούτο (Πολίτικο, Στεριανό, Κρητικό), ταμπουρά - σάζι, κανονάκι, κλαρίνο, νέι, φλογέρα, κρουστά καθώς και κάποια από τα ευρωπαϊκά όργανα όπως τσέλο, βιολί, κοντραμπάσο. Η γνώση παρτιτούρας είναι υποχρεωτική.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας θα περιλαμβάνει κυρίως την τροπική μουσική της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου καθώς και της λόγιας μουσικής της Πόλης.

Επίσης, θα δημιουργηθούν επιμέρους σύνολα στο ούτι, στα οποία θα εντρυφήσουμε πέραν του παραδοσιακού ρεπερτορίου, σε ρεπερτόρια άλλων σχολών όπως τούρκικη, αραβική, ιρακινή, καθώς και ένα σύνολο λύρας το οποίο θα απαρτίζεται από διάφορα είδη (Πολίτικη, Κρητική, Ποντιακή) και μεγέθη λύρας (τσελόλυρα, σοπράνο, άλτο) σε ενορχηστρώσεις βυζαντινής και λόγιας μουσικής αλλά και σε ρεπερτόριο σύγχρονης μουσικής με στοιχεία αυτοσχεδιασμού, αντίστιξης, κ.ά.

Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 11:00-13:00 στο χώρο του Ωδείου. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες για το τμήμα της Παραδοσιακής Μουσικής μπορείτε να δείτε εδώ.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates