Σπύρος Δελέγκος

Σπύρος Δελέγκος

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάχτηκε παραδοσιακή μουσική και λάφτα στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών υπό τη διεύθυνση του Χρίστου Τσιαμούλη και θεωρητικά της Δυτικής Κλασικής Μουσικής αργότερα στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, ενώ ήρθε σε επαφή με την Ανατολική μουσική και το κλασικό μαντολίνο μέσα από την παρακολούθηση ιδιαίτερων μαθημάτων.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά σεμινάρια-masterclasses ("Λαβύρινθος" υπό τη διεύθυνση του Ross Daly κ.ά.). Από το 1997 έως και σήμερα έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και έχει επιμεληθεί αφιερώματα ("Γιώργος Κατσαρός-Θεολογίτης", "Μελοποιημένη ποίηση: Δ. Καρατζάς & Αντ. Φωστιέρης" κ.ά.) μέσα από μουσικά σχήματα - ύφους ρεμπέτικου, παραδοσιακού, σύγχρονου και κλασικής μουσικής ("Μπάσο Καντίνι", "Τρίκυκλο", Πατραϊκή Μαντολινάτα κ.ά.) - εκτελώντας κιθάρα, μαντολίνο και λάφτα. Έχει συνθέσει-επιμεληθεί τη μουσική στο θεατρικό έργο "Αδέσποτον" της Μαρίας Ανδρ. Σπυροπούλου, που βασίζεται σε αρχειακό του υλικό, ενώ έχουν ιδρύσει από κοινού την ομάδα τέχνης "Σταλακτίτες".

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής – ερευνητικής του ιδιότητας έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις σε διάφορα συνέδρια. Διδάσκει στo τμήμα "Αστικής Λαϊκής Μουσικής" της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών και έχει την ευθύνη-επιμέλεια της "Ορχήστρας Αστικής Λαϊκής Μουσικής".

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates