Ανδρέας Πυλαρινός

Ανδρέας Πυλαρινός

Αρχικά σπούδασε τρομπόνι (με τον πατέρα του, επίσης διακεκριμένο τρομπονίστα και μαέστρο Διονύσιο Πυλαρινό) και σε ηλικία μόλις 12 ετών έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ (στην αίθουσα της Αμερικανικής Βιβλιοθήκης Αθηνών), ενώ πρωτοηχογράφησε για τη Ραδιοφωνία σε ηλικία 13 ετών.

Σε ηλικία 14 ετών πήρε τα πρώτα μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας στο National Musical Camp του Μίτσιγκαν και έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση ως αρχιμουσικός! Πήρε δίπλωμα τρομπονιού από το Ελληνικό Ωδείο σε ηλικία 15 ετών με Άριστα παμψηφεί και αργότερα (1975) συνέχισε ως υπότροφος σπουδές τρομπονιού στο Ωδείο της "Νέας Αγγλίας" στη Βοστώνη (με τον Coffe).

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνέπραξε ως σολίστ με τις ΚΟΑ και ΚΟΘ, ηχογράφησε για τη Ραδιοτηλεόραση και τιμήθηκε από τη ΔΕΘ. Το 1981 κατέλαβε με εξετάσεις τη θέση του 1ου τρομπονίστα στην ορχήστρα της ΕΛΣ και κατόπιν ανέλαβε ως 1ο τρομπόνι στην ΚΟΑ (1983). Έκανε σπουδές Ανώτερων Θεωρητικών με τους Γ. Γεωργιάδη και Κ. Νόνη και πιάνου με την Αγγελική Φλώρου. Σπούδασε επίσης φωνητική με τη Γιολάντα Ντι Τάσσο (στο Ελληνικό Ωδείο) και πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού, εκτός από την Ελλάδα και από την Αυστρία (όπου ερμήνευσε διάφορους ρόλους όπερας).

Ολοκλήρωσε σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Γκρατς, από την οποία πήρε δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση. Έχει διευθύνει επανειλημμένα την ΚΟΑ, την ΚΟΘ, την Ορχήστρα της ΕΛΣ (ιδανικός για να συνοδεύει τραγουδιστές), τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα (Σ.Ο.) της ΕΡΑ, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΑ, τη Σ.Ο. του Πειραιά και τη Σ.Ο. του Δήμου Αθηναίων (με σειρά επιτυχημένων συναυλιών και με εμφανίσεις στη Ν. Υόρκη).

Εκτός αυτών έχει διευθύνει την Ορχήστρα της Λουμπλιάνα, τις Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Εκκλησιαστικής Μουσικής του Γκρατς, την Εθνική Σ.Ο. της Τασκένδης, τη Σ.Ο. της Vraza (Βουλγαρία), τη Σ.Ο. των Σκοπίων, τη Σ.Ο. και τη Χορωδία της Πραιτόρια (Ν. Αφρική), κ.λπ. Παράλληλα, διδάσκει τρομπόνι στο Ελληνικό Ωδείο, ενώ διετέλεσε μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της ΚΟΑ (1990-92).

Στο διάστημα 1992-94 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής της Σ.Ο. Πειραιώς. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Σ.Ο. Μαθητών της Νομαρχίας Αθηνών και της "Αττικής Σ.Ο". Επίσης έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον Μ. Θεοδωράκη εντός και εκτός Ελλάδος (έχει διευθύνει τον "Ζορμπά" στο Ηρώδειο με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ). Στη δισκογραφία του: Ρ. Στράους, Μπ. Μπάρτοκ, Μ. Θεοδωράκης, Η. Ανδριόπουλος.

Σοβαρός, πολυτάλαντος, με άρτια τεχνική διεύθυνσης και με εξαιρετική μουσική και καλλιτεχνική κατάρτιση, αποτελεί για την Ελληνική Μουσική μια πραγματικά μεγάλη μονάδα και ελπίδα της.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates