Τίμος Γεννάτος

 

Τίμος Γεννάτος

Γεννήθηκε στη Πάτρα και αποφοίτησε από το Ωδείο Φ. Νάκας Αθηνών με δίπλωμα πιάνου (“Άριστα Παμψηφεί”- τάξη Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου) και με πτυχίο φούγκας (“Άριστα Παμψηφεί”- τάξη Ιωσήφ Παπαδάτου) και από το ωδείο Ορφείον Αθηνών με δίπλωμα σύνθεσης («Άριστα» - τάξη Ιωσήφ Παπαδάτου). Συνέχισε τις μεταδιπλωματικές του σπουδές στο πιάνο με καθηγητή τον Valery Sagaidachny στο Ωδείο Φ. Νάκας (2000-2003) ενώ έχει μαθητεύσει σε Masterclasses και ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου δίπλα στους Andre Marchand στη Στουτγάρδη, Γεώργιο Χατζηνίκο, Γιάννη Βακαρέλη και Βίνια Τσόπελα.

Με υποτροφία της Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, μελέτησε Αισθητική της Μουσικής στη Διεθνή Θερινή Ακαδημία “R. Cannetti” στη Λισσαβώνα με τον Κων/νο Καράμπελα- Σγούρδα. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος “Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και τελειόφοιτος φοιτητής του μεταπτυχιακού τμήματος “Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων” του ίδιου παν/μίου.

Το 2000 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με έπαινο οίκοθεν σε διαγωνισμό πιάνου του Ιδρύματος, ενώ το 2002 διακρίθηκε στο  διαγωνισμό υποτροφιών πιάνου της “Yamaha Music Foundation of Europe”.

Σαν πιανίστας έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου στο Φεστιβάλ Σύμης, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Μουσείο της Πόλεως Αθηνών (Βούρου-Ευταξία), στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο “La Verne” στην Αθήνα, στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ), στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών, ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ και συνθέτης με την Ορχήστρα Πατρών και το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη διεύθυνση των Saulious Sondeckis και Θόδωρου Αντωνίου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συνεργάστηκε επίσης ως μεταφραστής στο βιβλίο του Walter Piston "HARMONY" (εκδ. Orpheus-Νικολαϊδης).

Έχει διδάξει ως καθηγητής πιάνου στη Β/θμια Εκπαίδευση (Μουσικό Σχολείο Πατρών, Μουσικό Σχολείο Λευκάδας), στο Ωδείο Φ. Νάκας Πατρών, στο Δημοτικό ωδείο Ρίου και στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates