Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης ερμηνεύει Cinq Preludes του Heitor Villa-Lobos

"Cing Preludes"

του Heitor Villa-Lodos

από τον Ανδρόνικο Καραμπέρη


Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης καθηγητής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών ερμηνεύει "Cing Preludes" του Heitor Villa-Lobos.

Για να δείτε το σχετικό video πατήστε εδώ.

Ο Heitor Villa-Lobos (5 Μαρτίου 1887 - 17 Νοεμβρίου 1959) ήταν Βραζιλιάνος συνθέτης και μαέστρος ενώ έπαιζε πολύ καλά βιολοντσέλο και κλασική κιθάρα.

Έγινε ο πιο γνωστός Νοτιοαμερικανός συνθέτης όλων των εποχών. Γόνιμος συνθέτης, έγραψε συνολικά πάνω από 2000 έργα μέχρι το θάνατό του. Σε αυτά συγκαταλέγονται πολυάριθμα ορχηστρικά, οργανικά και φωνητικά έργα καθώς και μουσική δωματίου.

Τα Πέντε Πρελούδια, έργο του 1940, είναι η τελευταία του συμβολή στο ρεπερτόριο της κλασικής κιθάρας. Σε αυτά μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ορισμένα χαρακτηριστικά που του ήταν ιδιαίτερα αγαπητά. Η επιρροή από τη μία της ευρωπαϊκής κλασικής παράδοσης όπως εκφράζεται με την αφοσίωσή του στον J.S. Bach (Prelude No3) και στον ρομαντικό λυρισμό του F. Chopin (Πρελούδιο Νο1), και από την άλλη της παραδοσιακής μουσικής της Βραζιλίας - είτε αυτή είναι αστική (Πρελούδιο Νο5) είτε σχετίζεται με την ινδιάνικη μειονότητα (Πρελούδιο Νο4) ή με πληθυσμούς αφρικανικής προέλευσης (Πρελούδιο Νο2) - κάνει καθένα από τα Πέντε Πρελούδια να αναπτύσσει μια διαφορετική στυλιστική αρχή με μια μοναδικά πρωτότυπη προσέγγιση.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates