Ο αδελφός μου ο Αμαντέους (06 & 07.04.2024)

Ο αδελφός μου ο Αμαντέους
του Μηνά Βιντιάδη

Σάββατο 06 Απριλίου 2024, 9.00μ.μ.
Κυριακή 07 Απριλίου 2024, 8.30μ.μ.


Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών φιλοξενεί στην Αίθουσα Συναυλιών το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 9.00μ.μ. και την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 8.30μ.μ. την παράσταση "Ο αδελφός μου ο Αμαντέους" του Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία - φωτισμοί: Βάνα Πεφάνη, με την Πέμη Ζούνη και τον Έλιο-Φοίβο Μπέικο. Στο πιάνο ο Διονύσης Μαλλούχος.

Μια καθαρά “γυναικεία υπόθεση”
Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια. Η Πέμη Ζούνη και η Βάνα Πεφάνη συναντιούνται ξανά. Αφορμή η Νάνερλ Μότσαρτ. Μια γυναίκα του 18ου αιώνα, και οι δύο σύγχρονες γυναίκες και καλλιτέχνιδες, δημιουργούν, σχεδιάζουν και συνομιλούν με το τότε και το σήμερα, μοιράζονται τις ανησυχίες τους, εξερευνούν τρόπους αφήγησης και επικοινωνίας, ανακαλύπτοντας ομοιότητες και διαφορές για τη θέση της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο.

“Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα”. Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ. Έχει αποδειχτεί ότι πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς, τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης. Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως “παιδιά θαύματα”. Μέχρι τη χρονιά που η Νάρνελ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο...

Τα παιδικά χρόνια του Αμαντέους και της Νάνερλ, η ανέλιξη τους, η σχέση με τον πατέρα τους, θα παρασταθούν σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής με τις μελωδίες του Μότσαρτ στο πιάνο από τον Διονύση Μαλλούχο.

Μια μουσικο-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το “ταλέντο” και τη καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Βοηθός σκηνοθέτις: Ντέπυ Πάγκα
Σκηνικά-Κουστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Πρωτότυπη μουσική-Ήχοι: Orestis
Video Art/ Trailer: Νίκος Γιαβρόπουλος
Κινησιολογία: Κυριάκος Κοσμίδης
Επικοινωνία-Δημόσιες σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση
Φωτογραφίεας: Γιώτα Εφρεμίδου
Hair design: Κωνσταντίνος Σαββάκης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 6 Απριλίου στις 21.00 και 7 Απριλίου στις 20.30

Τιμές Εισιτηρίων: 20 ευρώ κανονικό και 16 ευρώ φοιτητικά, ανέργων και ομαδικά άνω των 10 ατόμων

Αγορά εισιτηρίων: Ticket Services και στο βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος (Κορίνθου & Φιλοποίμενος).

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates