Αφιερωματική εκδήλωση στον Ευάγγελο Ασημακόπουλο (11.10.2023)

Εξάχορδες αναμνήσεις

Αφιερωματική εκδήλωση
στον Ευάγγελο Ασημακόπουλο

13 Νοεμβρίου 2023, 6.30 μ.μ
Αίθουσα ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα)

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ διοργανώνει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:30 στην αίθουσα "Γεώργιος Καράντζας" (Ακαδημίας 20, Αθήνα) εκδήλωση-αφιέρωμα στον διεθνώς καταξιωμένο κιθαριστή Ευάγγελο Ασημακόπουλο και στο βιβλίο του "Εξάχορδες αναμνήσεις" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Panas Music.

Ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος στις "Eξάχορδες αναμνήσεις" του αναφέρεται στην καλλιτεχνική του διαδρομή με τη γυναίκα του, Λίζα Ζώη, και σκιαγραφεί γεγονότα μιας άλλης εποχής, πρόσωπα που συνάντησε, περιστάσεις που χειρίστηκε και καταστάσεις που αντιμετώπισε, ενώ μνημονεύει τις επιρροές, τις συνθήκες και τους αγώνες που εν τέλει διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του.

Πρόκειται για ένα βιβλίο ντοκουμέντο που εξιστορεί γλαφυρά την πορεία ενός νέου που αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την κλασική κιθάρα, αυτό το «άγνωστο» όργανο, κατά τα πρώτα χρόνια της μεταπολεμικής περιόδου, ενώ οι εκατοντάδες φωτογραφίες που συνοδεύουν τα κείμενα τεκμηριώνουν την αφήγηση και βοηθούν τον αναγνώστη να παρακολουθήσει ευκολότερα τα γεγονότα και την καλλιτεχνική δραστηριότητα των δύο καλλιτεχνών στα πέρατα του κόσμου.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Εκτός από τον καλλιτέχνη, θα μιλήσουν ο συνθέτης Περικλής Κούκος, και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θωμάς Νουτσόπουλος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Φανή Πετραλιά, γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Θα ακολουθήσει μικρό ρεσιτάλ με έργα για μία και δύο κιθάρες που θα ερμηνεύσει το "Patras Guitar Duo" (Ανδρόνικος Καραμπέρης - Χρήστος Τσαρούχης). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί σύντομο video από την πορεία του καλλιτέχνη.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates