Ρεσιτάλ πιάνου από τον Μαρτίνο Τιρίμο (27.04.2023)

Ρεσιτάλ πιάνου από τον
Μαρτίνο Τιρίμο

Διοργάνωση Λέσχη Φίλων
της Κλασσικής Μουσικής

 

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, 9.00μ.μ.

Ο Μαρτίνος Τιρίμος, ο βιρτουόζος, πιανίστας και διεθνώς αναγνωρισμένος μπετοβενιστής και παιδαγωγός, έρχεται στην Πάτρα, καλεσμένος της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής, και υπόσχεται μία ξεχωριστή βραδιά. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 και ώρα 21:00 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών.

Ο Μαρτίνος Τιρίμος, φημίζεται για την ικανότητά του να ζωντανεύει την κλασσική μουσική και η επερχόμενη εμφάνισή του δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση. Στο ρεσιτάλ του στην Πάτρα, θα παρουσιάσει έργα Μπετόβεν και συγκεκριμένα τα εξής:
• Επτά Χοροί Ländlerische, WoO11
• Φαντασία σε σολ ελάσσονα, έργο 77
• Σονάτα για πιάνο αρ. 31 σε λα ύφεση μείζονα, έργο 110
• Σονάτα για πιάνο αρ. 32 σε ντο ελάσσονα, έργο 111
Τα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 12 ευρώ γενική είσοδος και 8 ευρώ για φοιτητές και ανέργους και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Βιβλιοπωλείο «Το Δόντι», Καραϊσκάκη 147 (ώρες 10:00-18:00) και από τα Οπτικά Καραμούζης, Μαιζώνος 92 (ώρες καταστημάτων).
Σημειώνεται πως η είσοδος για τα μέλη είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητο να προμηθευτούν εισιτήριο, αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι».
Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε την εκπληκτική ομορφιά της κλασσικής μουσικής που προκαλεί δέος και ερμηνεύεται από έναν από τους καλύτερους πιανίστες του κόσμου.
Μετά το τέλος του ρεσιτάλ, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της μνημειώδους ηχογράφησης Beethoven – Complete Piano Works by Martino Tirimo (Hänssler Classic, 16 CD), ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος θα υπογράψει προσωπικά στη δισκογραφική έκδοση, η οποία θα διατίθεται στον χώρο.

Βιογραφικό
Ως παιδί θαύμα, ο Mαρτίνος Τιρίμος διηύθυνε όπερες στα δώδεκά του χρόνια, ενώ στη συνέχεια κέρδισε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στο Μόναχο και τη Γενεύη, γεγονός που οδήγησε σε μια σπάνια διεθνή καριέρα. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με πολλές μεγάλες ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική της Βιέννης, η Dresden Staatskapelle, η Leipzig Gewandhaus, η London Symphony Orchestra, η Philharmonia, η Cleveland Orchestra και πολλές άλλες, υπό την διεύθυνση των Simon Rattle, Semyon Bychkov, Roger Norrington, Neville Marriner, Kurt Masur, Kurt Sanderling, John Barbirolli, Adrian Boult και πολλών άλλων κορυφαίων μαέστρων. Οι κριτικοί τον έχουν περιγράψει ως «εμπνευσμένο ποιητή του πιάνου … πιανίστα του οράματος» (DailyTelegraph), «θαυμαστό βιρτουόζο με αδιαμφισβήτητο μαγνητισμό» (The Guardian), «Ένα πιανιστικό αντίστοιχο του Otto Klemperer», Gramophone. Οι περιοδείες τον έχουν οδηγήσει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, τη Βόρεια Αμερική και την Άπω Ανατολή.
Οι πολυάριθμες ηχογραφήσεις του για τις EMI, Warner Classics, Supraphon και άλλες δισκογραφικές εταιρείες περιλαμβάνουν τα πλήρη έργα για πιάνο των Mozart, Beethoven, Debussy και Janacek, τις 21 σονάτες του Σούμπερτ, όπως και Κοντσέρτα για πιάνο των Mozart, Chopin, Brahms, Rachmaninoff και Tippett (με τον Tippett μαέστρο). H πρόσφατη δισκογραφική του έκδοση «Beethoven: Complete Piano Works», τα άπαντα για πιάνο του Beethoven, χαιρετίστηκε ως «το μεγαλύτερο επίτευγμα ηχογράφησης για την 250 επέτειο του συνθέτη» (The Spectator) και ως «ένα συγκλονιστικό λυρικό ταξίδι, στέμμα μιας μοναδικής έκδοσης απάντων» (Artamag).
Έχει πραγματοποιήσει πολλούς μεγάλους κύκλους συναυλιών, στους οποίους ερμήνευσε όλα τα έργα για πιάνο του Mozart, του Beethoven, του Chopin και του Debussy, τα μεγαλύτερα έργα του Schubert και του Schumann, καθώς επίσης και κύκλους με Κοντσέρτα του Mozart και του Beethoven. Η κριτική έκδοση (‘Urtext’) που έχει κάνει για τις 21 σονάτες για πιάνο του Schubert θεωρείται η πιο αυθεντική. Επίσης προσκαλείται συνεχώς για masterclasses σε παγκόσμιο επίπεδο και 12 μαθητές του κέρδισαν τα πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates