Σεμινάριο φλάουτου (18.12.2021)

Σεμινάριο φλάουτου

με τον Γιώργο Σκριβάνο

 

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

ώρα έναρξης 10π.μ.

 

Κύκλο σεμιναρίων με θέματα που αφορούν την τεχνική και τις μεθόδους διδασκαλίας του φλάουτου, οργανώνει το Ωδείο Πατρών Φιλαρμονικής Εταιρίας. Θα διδάξει ο σολίστας Γιώργος Σκριβάνος. Το 1ο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021.

Θα συζητηθούν και εξεταστούν θέματα σχετικά με την τεχνική του οργάνου, με τις μεθόδους διδασκαλίας, τη σωστή στάση του σώματος και τη σωστή αναπνοή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές όλων των επιπέδων, αλλά και σε δασκάλους φλάουτου που θα επιθυμούσαν να ανταλλάξουν ιδέες για το μάθημά τους.

Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται προετοιμασία και ακρόαση.

Το σεμινάριο θα κλείσει με μικρή συναυλία η οποία θα ξεκινήσει στις 7.30μ.μ. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Μαρία Τρακαδά.

 

Γιώργος Σκριβάνος
Έχει αποφοιτήσει από  την Βασιλική Μουσική Ακαδηµία της Χάγης στην Ολλανδία µε Diploma Bachelor of Music και µε Master in Music Performance µε καθηγητές φλάουτου τους Rien de Reede, Thies Roorda, Emily Beynon, Kersten McKall και Patricia Morris. Με καθηγητή τον Mario Caroli παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο µαθηµάτων στο Conservatorio della Svizzera Italiana στο Lugano στην Ελβετία και µε υποτροφία το καλοκαιρινό σεµινάριο ACANTHES στο Metz της Γαλλίας για 2 έτη µε εξειδίκευση στη σύγχρονη µουσική και τις σύγχρονες τεχνικές του φλάουτου.

Έχει πάρει επίσης Δίπλωµα φλάουτου µε βαθµό ΑΡΙΣΤΑ παµψηφεί στο Δηµοτικό Ωδείο Πατρών µε καθηγήτρια την Iwona Glinka. Συµµετείχε ενεργά σε σεµινάρια φλάουτου µε τους Peter Lukas Graf, Trevor Wye, William Bennett, Phillipe Pierlotte, Will Offermans, Susan Milan, Lisa Ruoho. Έχει συµπράξει ως σολίστ µε την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Ορχήστρα Πατρών και έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωµατίου και ρεσιτάλ µε διάφορα µουσικά σύνολα σε Ελλάδα, Ολλανδία και Γαλλία.

Είναι φλαουτίστας στο Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής και έχει συμπράξει µε την Συµφωνική Ορχήστρα της Βασιλικής Ακαδηµίας της Χάγης, την Συµφωνική Ορχήστρα του Δήµου Αθηναίων, την Συµφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ την Ορχήστρα Πατρών και έχει συμμετάσχει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Εθνικού Θεάτρου. Από το 2010 - 2013 ήταν μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Έχει ηχογραφήσει για την αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία ABLAZE RECORDS. Είναι ιδρυτικό μέλος του Omicron Ensemble. Από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2021 διετέλεσε ως Αρχιμουσικός στην Φιλαρμονική της Ιθάκης.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•  Μπορούν να το παρακολουθήσουν σπουδαστές όλων των επιπέδων.
•  Τα μαθήματα θα είναι ατομικά.
•  Τα Δελτία Συμμετοχής θα γίνονται δεκτά μέχρι την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΜΕΤΟΧΗΣ

  30 ευρώ  μέχρι και το 2ο έτος Μέσης
  40 ευρώ  από το 3ο έτος Μέσης και πάνω
  Για τους σπουδαστές του Ωδείου θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές.

 

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το Δελτίο Συμμετοχής το οποίο θα συμπληρώσετε και θα παραδώσετε στη Γραμματεία ή θα το στείλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates