Ο Χρίστος Τσιαμούλης επί σκηνής στη "Φιλαρμονική" (01.12.2018)

Ο Χρίστος Τσιαμούλης

το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

επί σκηνής, στη “Φιλαρμονική”

 

Το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών συναντά επί σκηνής τον Χρίστο Τσιαμούλη, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.30, σε μία διαδρομή τραγουδιών. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της “Φιλαρμονικής”, στη Ρήγα Φεραίου 7, με ελεύθερη είσοδο.

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, θα διεξαχθεί το 1ο Σεμινάριο ενός ευρύτερου κύκλου σεμιναρίων που διοργανώνεται από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής και θα πραγματεύεται το θέμα, “ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΜ” στη θεωρία και την πράξη της ελληνικής και ανατολικής παράδοσης του χτες και του σήμερα. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10.30-13.30.

Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος του τμήματος, υποδέχεται τον δάσκαλό του, κ. Χρίστο Τσιαμούλη, ως βασικό εισηγητή του σεμιναρίου.

Θα διεξαχθεί μια συνολική παρουσίαση του τροπικού συστήματος και όλων των χαρακτηριστικών του, με χρήση παραδειγμάτων από την αστική παράδοση της Πόλης και την Οθωμανική μουσική μέχρι το δημοτικό τραγούδι και το ρεμπέτικο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς και μαθητές παραδοσιακών ασυγκέραστων και συγκερασμένων οργάνων, ψάλτες, τραγουδιστές και δασκάλους της μουσικής. Για την επιτυχή παρακολούθηση των εισηγητών είναι απαραίτητη η στοιχειώδης γνώση του πενταγράμμου και η προηγούμενη εμπειρία.
Ο κύκλος των σεμιναρίων θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (σε έξι δίωρες συναντήσεις) από τον Γιάννη Παναγιωτόπουλο και τον Κυριάκο Τζουραμάνη και θα διδαχθεί το Διατονικό Γένος.

Με την ολοκλήρωση των κύκλων του Σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, στο τηλ. 2610-277740, στη Ρήγα Φεραίου 7.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates