Σεμινάριο-Εργαστήριο Κιθάρας με τον Γιάννη Ευσταθόπουλο (18.05.2024)

Σεμινάριο - Εργαστήριο Κιθάρας

“Εισαγωγή στα ιστορικά όργανα και την ενημερωμένη εκτέλεση από την αναγέννηση μέχρι τις αρχές του 20ου

Σάββατο 18 Μαρτίου 2024, ώρα 14.00

Θεματική: "Κλασικισμός, Ρομαντισμός και Εθνικές Σχολές"

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργάνωσε (από το Φεβρουάριο) Σεμινάριο-Εργαστήριο Κιθάρας με το θέμα: "Εισαγωγή στα ιστορικά όργανα και την ενημερωμένη εκτέλεση από την αναγέννηση μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα".

Στο Σεμινάριο-Εργαστήριο διδάσκει ο Δρ. Γιάννης Ευσταθόπουλος, ο οποίος είναι διδάκτωρ στις Τέχνες του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών και διδάσκων κιθάρας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σπούδασε κλασική κιθάρα, παλιά μουσική και ιστορικά όργανα στο Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως ερευνητής, βοηθός κιθάρας και δίδαξε ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση στο Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών. Έχει δώσει διαλέξεις μεταξύ άλλων στα Πανεπιστήμια των Σάρρεϊ, Γρανάδας, Χονκ-Κονγκ, Μελβούρνης και Δουβλίνου και αρθρογραφεί σε διεθνή περιοδικά. Ηχογράφησε για τη Βελγική εταιρεία Passacaille και έχει δώσει ρεσιτάλ σε χώρες όπως Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία και Ελλάδα. http://yiannisefstathopoulos.com/

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, στις 14.00 θα αναπτυχθεί ο τελευταίος κύκλος, με τη θεματική, Κλασικισμός, Ρομαντισμός και Εθνικές Σχολές.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα πειραματιστούν με τα ιστορικά όργανα όπως βιχουέλα, μπαρόκ κιθάρα, ρομαντική, ιστορική Τόρρες. Θα αναλυθεί η αυθεντική σημειογραφία, οι ιστορικές πηγές και θα διδαχθούν τεχνικές εκτέλεσης, ιδιωματισμοί/ύφος. Τέλος θα γίνει σύμπραξη στους χορούς και τις φόρμες, τα στολίδια αλλά και τα στοιχεία αυτοσχεδιασμού της κάθε εποχής.

Η δομή του εργαστηρίου περιέχει διάλεξη και ομαδικό μάθημα με την επιπλέον επιλογή ατομικού μαθήματος πάνω στο θεματικό ρεπερτόριο με προτεινόμενα έργα.
Τιμές μελών: (3ωρο εργαστήριο) 30 €, (3ωρο εργ. + ατομικό μάθημα 30’) 60 €, (ακροατής) 15 €.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ωδείου Πατρών Φιλαρμονική Εταιρία (2610-277740) ή στο fb.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates