Συναυλία μουσικής δωματίου (12.11.2021)

Συναυλία

Μουσικής Δωματίου

Κατερίνα Σεμιτέκολο - τσέλο

 Vaghinak Galoyan - τσέλο

 Διονύσης Σεμιτέκολο - πιάνο

 

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021,  8.30μ.μ.

 

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, στις 8.30μ.μ. Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών θα πραγματοποιηθεί συναυλία Μουσικής Δωματίου με τους: Κατερίνα Σεμιτέκολο – τσέλο, Vaghinag Galoyan – τσέλο, Διονύση Σεμιτέκολο – πιάνο, σε έργα των: Π. Καρρέρ, Τ. Αρβανιτάκη, Ν. Σκαλκώτα, Ι. Κονιτόπουλου και Β. Φιλιππαίου.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία, πρέπει να κάνουν κράτηση θέσεως στο τηλέφωνο 2610-277740.

Για την είσοδο των ενηλίκων είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, με έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Οι ανήλικοι 4-11, ετών προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self-test τελευταίου 24ώρου. Οι ανήλικοι 12-17 ετών, προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού rapid-test τελευταίου 48ώρου.

Ώρα προσέλευσης 8.00μ.μ., ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος. Μετά την έναρξη της συναυλίας δεν θα επιτραπεί η είσοδος.

-----------------------------------------

Ο Διονύσης Σεμιτέκολος ξεκίνησε να μαθαίνει μουσική στη Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου με Δάσκαλο τον Κων. Σαμσαρέλο σε ηλικία επτά ετών παίζοντας κλαρινέτο. Από νωρίς εκδήλωσε ενδιαφέρον για το παίξιμο πιάνου, το οποίο άρχισε να διδάσκεται συστηματικά στην Κάλβειο Μουσική Σχολή του Δημ. Λάγιου. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα, στην τάξη της Μαίρης Τζούτου Χάλαρη, αποκτώντας το Δίπλωμα. Από νωρίς ήλθε σε επαφή με τον Γιώργο Χατζηνίκο από τον οποίο επηρεάστηκε βαθύτατα. Εκτός από τη συστηματική παρουσίαση του κλασσικού ρεπερτορίου, έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την έρευνα και ανάδειξη της πιανιστικής φιλολογίας της Ζακύνθου, έχοντας παρουσιάσει το σύνολο των σωζόμενων έργων του 19ου αιώνα. Το τελευταίο καιρό βρίσκεται σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, έχοντας καταγράψει τον πρώτο δίσκο ακτίνας, από αυτό το σπάνιο υλικό. Έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών και άλλων έργων του Ζακύνθιου Μουσουργού Αλέκου Ξένου και έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους ακτίνας με έργα του. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προώθηση της μουσικής στα παιδιά έχοντας παρουσιάσει παραστάσεις που εμπλέκουν τη μουσική με το θέατρο, τη ζωγραφική, το τραγούδι, την παντομίμα και το κουκλοθέατρο. Για τη δραστηριότητά του αυτή έχει προσκληθεί και παρουσιάσει σε ειδική βραδιά αφιέρωμα στο Παιδαγωγικό τμήμα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου.

Ο Vaghinak Galoyan γεννήθηκε στην πόλη Yerevan της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές στο Βιολοντσέλο, στο Μουσικό Σχολείο Mikhail Mirzoyan, συνέχισε στο Μουσικό Κολλέγιο Romanos Melikian και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στο Κρατικό Κονσερβατόριο. Από το 2003 έως το 2012 ήταν μέλος της Ορχήστρας Πατρών. Διδάσκει βιολοντσέλο από το 1989. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 100 CD’s με Ορχήστρες και Ensembles. Έχει κάνει σόλο και έχει συμπράξει με σύνολα Μουσικής Δωματίου, ως Piano Trio, Duets, Κουαρτέτα Εγχόρδων, Κουϊντέτα και Μπαρόκ ensembles. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο συμμετέχοντας σε συναυλίες. Έχει ερμηνεύσει έργα για Βιολοντσέλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στην Αυστραλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρωσία, Λιθουανία, Ιράν. Διδάσκει βιολοντσέλο στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates