"Ρωμιοί συνθέτες της Πόλης στον 19-20 αιώνα" με την Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων (06-04-2019)

"Ρωμιοί συνθέτες της Πόλης στον 19-20 αιώνα"

Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων

της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών

Σάββατο 6 Απριλίου 2019, 9.00μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη
 

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στις 9μ.μ. η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων, της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, δίνει συναυλία με έργα των "Ρωμιών Συνθετών της Πόλης" κατά τον 19ο και 20ο αιώνα.

Μετά την επιτυχημένη συναυλία που έλαβε χώρα τον Μάϊο του 2017 (Μουσικός Μάϊος, Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών) και Σεπτέμβριο του 2017 στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα με τίτλο "Ρωμιοί Συνθέτες της Πόλης 17ος – 18ος αιώνας" στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δήμου Πατρέων, ολοκληρώνουμε τον μουσικό αυτό κύκλο με το δεύτερο μέρος των συνθέτων της Πόλης, που αφορούν τα μουσικά ακούσματα του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η μουσική μας ιστορία είναι τόσο παλιά όσο και ο ελληνικός πολιτισμός και πολλοί μουσικοί του θρύλου και της ιστορίας κοσμούν την αρχαία και βυζαντινή εποχή. Η μουσική της Μικράς Ασίας, μητέρας πολλών πολιτισμών, διατήρησε μέσα της ζωντανά όλα τα μουσικά στοιχεία, ήχους, ρυθμούς και όργανα, που ταξίδεψαν μέσα στο χρόνο, από την αρχαία εποχή στο Βυζάντιο και ύστερα από τη μεταβυζαντινή περίοδο μέχρι τον αιώνα μας.

Η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων, τελεί υπό την διεύθυνση και διδασκαλία του καθηγητή κ. Γιάννη Παναγιωτόπουλου.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates