Μουσική για πιάνο με τέσσερα χέρια (27-10-2018)

Musiche di Puglia

Μουσική για πιάνο με τέσσερα χέρια

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, 8.30μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

Το πολιτιστικό Σωματείο "Ο Φάρος" σε συνεργασία με την "Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών" παρουσιάζει την συναυλία “Musiche di Puglia” “Μουσική της Απουλίας“, ντουέτο πιάνο με τους: Tecla Argentieri και Matteo Emanuele Notarnicola.

Το ντουέτο πιάνο παρουσιάζεται από την "Bass Culture" (υπηρεσίες για την παραγωγή εκδηλώσεων) και αποτελεί μέρος του προγράμματος της "Puglia Sounds Export 2018", σχέδιο παρέμβασης της Περιφέρειας της Puglia που υλοποιείται από την Teatro Pubblico Pugliese - Περιφερειακή κοινοπραξία για τις τέχνες και τον πολιτισμό - στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάπτυξης και Συνοχής 2014-2020 "Σύμφωνο για την Απουλία" - Τομέας παρέμβασης IV "Τουρισμός, πολιτισμός και ενίσχυση των φυσικών πόρων".

Από το 2010 η "Puglia Sounds" στοχεύει στην ανάπτυξη του περιφερειακού μουσικού συστήματος. Είναι το πρώτο δημόσιο έργο στην Ιταλία που αναπτύσσει δράσεις στο σύστημα, στοχευόμενες παρεμβάσεις, partnership και δραστηριότητες προώθησης με στόχο την υποστήριξη των καλλιτεχνικών, επαγγελματικών, επιχειρηματικών και θεσμικών συνιστωσών που συμβάλλουν στην παραγωγή, διανομή και μουσική προώθηση της περιοχής, προκειμένου να ενισχύσει την πλούσια μουσική κληρονομιά που ξεχωρίζει την περιοχή της Απουλίας, καθιστώντας ορατή και ενεργά προοθημένη την παρουσία της στις κυριότερες εθνικές και διεθνείς αγορές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια γραμμένα από συνθέτες της Απουλίας ξεκινώντας από τον  18ο αιώνα, περνά την περίοδο του Ιταλικού "bel canto" για να φτάσει στον 20ο αιώνα. Παράλληλα με τα έργα που συνθέτουν για την εκπαίδευση των 4 χεριών, το ντουέτο προτείνει αρχικά κομμάτια πιάνο επεξεργασμένα για συμφωνικές ορχήστρες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται περαιτέρω με την πρώτη παρουσίαση του τραγουδιού "Room for confutatis" της νεαρής συνθέτης Carmen Fizzarotti.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην: Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών", (Ρήγα Φερραίου 7).

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates