Ρεσιτάλ κιθάρας Νίκωνα Σίμου και Ιάσονα Κυδωνιάτη (06-04-2017)

Ρεσιτάλ κιθάρας

Νίκωνα Σίμου και

Ιάσονα Κυδωνιάτη

 Πέμπτη 06 Απριλίου 2017,  8μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στις 8μ.μ., η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, διοργανώνει Ρεσιτάλ Κιθάρας του Νίκωνα Σίμου και του Ιάσονα Κυδωνιάτη, με έργα J.S. Bach, F. Sor, L. Brouwer, L. de Narvaez και A. Barrios.

Οι δύο σολίστες είναι σπουδαστές της Σχολής Κλασσικής Κιθάρας στην τάξη δεξιοτεχνίας του καθηγητή Παναγιώτη Κυδωνιάτη.


Ο Νίκωνας Σίμου γεννήθηκε στην Σπάρτη το 1993. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 10 ετών στο Λακωνικό Ωδείο Σπάρτης και από το 2011 συνεχίζει στη Σχολή Κιθάρας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη. Το 2015 έλαβε το πτυχίο Κλασικής Κιθάρας με βαθμό Άριστα και σήμερα βρίσκεται στην τάξη Δεξιοτεχνίας. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει τις βασικές θεωρητικές του σπουδές στο Λακωνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Βούρα. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει Master class με Έλληνες και ξένους σολίστ όπως: Ευάγγελος Ασημακόπουλος, Λίζα Ζώη, Αντώνης Χατζηνικολάου, Νότης Μαυρουδής, Sabrina Vlaskalic, John Mills, Anton Baranov, Marco Socias ,Gabriel Bianco. Τέλος, είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πατρών.


Ο Ιάσονας Κυδωνιάτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1995. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 7 ετών στη Σχολή Κιθάρας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη. Το 2015 έλαβε το πτυχίο Κλασικής Κιθάρας με βαθμό Άριστα και σήμερα βρίσκεται στην τάξη Δεξιοτεχνίας. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει τις βασικές θεωρητικές του σπουδές με καθηγήτρια την Βασιλική Φιλιππαίου. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει Masterclass με Έλληνες και ξένους σολίστ όπως: Ευάγγελος Ασημακόπουλος, Λίζα Ζώη, Αντώνης Χατζηνικολάου, Roland Dyens , Marco Socias ,Gabriel Bianco. Τέλος, είναι φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates