Προβολή του ντοκυμαντέρ "AWAKE – Το Ταξίδι της Αφύπνισης" (09-03-2017)

Προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ

 "AWAKE – Το Ταξίδι της Αφύπνισης"

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017,  9.15 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών σε συνεργασία με την ομάδα Kriya Yoga SRF Πατρών προβάλλουν την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, ώρα 9.15μ.μ. με ελεύθερη είσοδο, το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ "AWAKE - Το Ταξίδι της Αφύπνισης".

H υποψήφια για Όσκαρ Πάολα ντι Φλόριο (Paola di Florio) και η βραβευμένη στο Φεστιβάλ του Sundance Λίζα Λίμαν (Lisa Leeman), σκηνοθετούν ένα ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό Παραμαχάνσα Γιογκανάντα (Paramahansa Yogananda) που ταξίδεψε τη γιόγκα και τον στοχασμό στον δυτικό κόσμο το 1920.

Συγγραφέας του κλασσικού βιβλίου "Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι", που δεν αποχωρίστηκαν ποτέ άνθρωποι όπως ο Τζόρτζ Χάρισον (George Harrison) των Beatles και ο Στιβ Τζομπς (Steve Jobs) ο ιδρυτής της Apple, που είχε μόνο αυτό το βιβλίο στο i-pad του. Το βιβλίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έγινε bestseller σε πολλές χώρες, χρήζοντας τον συγγραφέα του"Πατέρα της Γιόγκα στη Δύση".

Ο Γιογκανάντα μετά από πολύχρονη περιπλάνηση στον κόσμο της Ανατολής, έδωσε στο έργο του το καταστάλαγμα των εμπειριών και της γνώσης που απέκτησε, κάνοντας προσιτές στο σύγχρονο κοινό τις διδασκαλίες του παρελθόντος, οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπων στο μονοπάτι της αυτογνωσίας, της πληρότητας και εσωτερικής ισορροπίας.

Το ντοκιμαντέρ "AWAKE-Το Ταξίδι της Αφύπνισης", ένα αντισυμβατικό βιογραφικό ντοκιμαντέρ, επιτρέπει μεγαλύτερη κατανόηση της ιστορίας και της πρακτικής της Γιόγκα. Τα γυρίσματά του χρειάστηκαν περισσότερα από 3 χρόνια και χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες που συλλέχθηκαν από περισσότερες από 30 χώρες της Ανατολής και της Δύσης. Η σημαντικότερη επιδίωξη του ντοκιμαντέρ είναι να συναντηθούν οι προσωπικές πνευματικές διαδρομές των ανθρώπων και να οδηγηθούν όλες προς τον ίδιο προορισμό, διατηρώντας τη μοναδικότητά τους στο σύμπαν. Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να εμπνεύσει τους θεατές να αφυπνιστούν. Να βρουν το φως και να νικήσουν το σκοτάδι των καιρών.

Μία ταινία για όσους αγαπούν την ίδια τη ζωή! Η ιστορία της ίδιας της ανθρωπότητας: ο αγώνας των ανθρώπων να απελευθερωθούν από τη δυστυχία και να επιδιώξουν τη διαρκή ευτυχία και ψυχική πληρότητα. Το ΦΩΣ είναι μέσα μας!

Χώρος προβολής: Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου 7, Είσοδος ελεύθερη

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates