Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη (20.12.2021)

“Ιάννης Ξενάκης 1922 – 2001”
Ο Μουσικός του Μύθος 20 χρόνια μετά…

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, 7μ.μ.


Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και το Ίδρυμα “Ι. & Ε. ΤΟΠΑΛΗ”, συνδιοργανώνουν και σας καλούν να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικό Ιάννη Ξενάκη, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, στις 7μ.μ.

Η εκδήλωση θα περιέχει:

α) Διάλεξη από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Τομέα Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορίας,  Γιάννη Μουρτζόπουλο, με θέμα: “Τρεις συναντήσεις με το έργο του Ιάννη Ξενάκη”.

β) Διάλεξη από τον Πολιτικό Μηχανικό Ε.Μ.Π., κριτικό & ιστορικό Μουσικής, Γιώργο Μονεμβασίτη, με θέμα: “Ιάννης Ξενάκης, ο μηχανικός, ο αρχιτέκτων, ο μουσουργός”.

Θα ερμηνευτούν έργα του Ξενάκη από τους σολίστες: Τάνια Σικελιανού, βιολί και Πάνο Θωΐδη, κρουστά.

Το αφιέρωμα θα κλείσει με προβολή Ντοκυμαντέρ για τον Ι. Ξενάκη (παραχώρηση από την ΕΡΤ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (Ρ. Φερραίου 7).

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση (είσοδος δωρεάν), πρέπει να κάνουν κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2610-277740 μέχρι στις 13.00 της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου 2021. Οι μισές θέσεις προορίζονται για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.
Για την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, με έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Οι ανήλικοι 11-17 ετών, προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού rapid-test τελευταίου 48ώρου.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates