top
logo


Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
~ Η Vernon Hills High School Choir συμπράττει με τα Σύνολα της Φιλαρμονικής (27-03-2019)

Η “Vernon Hills High School Choir”

συμπράττει με τα Μουσικά Σύνολα

“Junior Ορχήστρα”

Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών

και

“Canzone Corale”

Χορωδιακό Σύνολο

Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών

 

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, 8.30μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

Η Vernon Hills High School Choirs έχει εμφανιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες (Illinois, Wisconsin, Iowa,  Florida), στην Ευρώπη (Ireland, England, Scotland, The Netherlands, Belgium, and France) και στις Μπαχάμες. Πολλοί απόφοιτοι των χορωδιών έχουν παρακολουθήσει προγράμματα επαγγελματικής προετοιμασίας μουσικών από κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια. Πολλοί άλλοι απόφοιτοι είναι πλέον καθηγητές, δικηγόροι, μηχανικοί και επιχειρηματίες και πολίτες που συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη μουσική ως ζωτικό μέρος της ζωής τους.

Περισσότερα...
 
~ Ακροάσεις για το "Μεικτό Φωνητικό Σύνολο" της Φιλαρμονικής

Ακροάσεις για το

"Μεικτό Φωνητικό Σύνολο"

της Φιλαρμονικής


Το Μεικτό Φωνητικό Σύνολο της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών καλεί σε ακρόαση Τενόρους και Μπάσσυς για ενίσχυση του Συνόλου.

Οι ακροάσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη 6-7μ.μ. μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γραμματεία του Ωδείου, στο τηλέφωνο 2610-277740, στη Ρήγα Φεραίου 7.

 
~ 2ο Σεμινάριο Πιάνου (29-31 Μαρτίου 2019)

2ο Σεμινάριο Πιάνου

29-31 Μαρτίου 2019

Η Μουσική είναι μια διαδραστική και βιωματική τέχνη και επιστήμη που πραγματώνεται καλύτερα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργείται μια ατμόσφαιρα από την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, πληροφοριών, τεχνικής κατάρτισης, συναισθημάτων και εμπειριών.

Η μουσική διδασκαλία σε επίπεδο παιδαγωγικής, τεχνικής δεξιοτεχνίας και ερμηνείας, που πραγματοποιείται σε σεμινάρια, φεστιβάλ ή εργαστήρια, είναι πάντα ομαδική. Έτσι, μαθητές, δάσκαλοι, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, γονείς, σολίστ, φιλόμουσοι, έχουν την ευκαιρία να ακούν τους άλλους, να συζητούν το παίξιμο τους, να μαθαίνουν από τα λάθη και τις εμπειρίες τους.

Στα πλαίσια του Σεμιναρίου Πιάνου, διοργανώνονται μαθήματα, ομιλίες, συναυλίες και Διαγωνισμός Πιάνου (κάθε δύο χρόνια). Διδάσκουν καθηγητές του Ωδείου και προσκεκλημένοι σολίστ του οργάνου.

Περισσότερα...
 
~ 28ο Φεστιβάλ Κιθάρας (19-22 Απριλίου 2019)

28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Λίζα Ζώη - Ευάγγελος Ασημακόπουλος

19-22 Απριλίου 2019

Το Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα συμπληρώνει φέτος 28 χρόνια συνεχούς προσφοράς.

Είναι ένας θεσμός που από την πρώτη κιόλας χρονιά, είχε ως στόχο την κατάρτιση, την ενθάρρυνση και την επιμόρφωση των ενδιαφερομένων σπουδαστών, ενώ πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στα κιθαριστικά δρώμενα του τόπου μας ως πηγή έμπνευσης, ενημέρωσης, προβληματισμού και γνώσης.

Αυτοσυντηρούμενο οικονομικά το τετραήμερο φεστιβάλ, στηρίχτηκε κυρίως στη συμμετοχή επώνυμων προσκαλεσμένων, που δίνοντας το παρόν αφιλοκερδώς, προσέφεραν μέσα από διδασκαλίες, διαλέξεις και ρεσιτάλ, τις πολύτιμες εμπειρίες τους σε νέους, τελειόφοιτους και απόφοιτους σπουδαστές κιθάρας,, που συνέρεαν όλα αυτά τα χρόνια από κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και πάλι φέτος στην πανέμορφη αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, ενώ οι διδασκαλίες θα γίνουν στις άνετες αίθουσες του Ωδείου.

Το 28ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι διεθνούς φήμης κιθαριστές: Anton Baranov, Goran Krivokapic και Jerry Willard, οι οποίοι παράλληλα με τους Λίζα Ζώη και Ευάγγελο Ασημακόπουλο, θα διδάξουν σε Master-Classes, ενώ οι Anton Baranov και Goran Krivokapic θα δώσουν και ρεσιτάλ.

Σημαντικές παρουσίες καταξιωμένων καλλιτεχνών συμπληρώνουν το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Οι διακεκριμένοι σολίστες Μανώλης Βροντινός, Μαρία Κουρσάρη, Χρήστος Τσαρούχης και Γιώργος Καφεντζής, θα εμφανισθούν σε ρεσιτάλ κιθάρας, ενώ οι Ευάγγελος Ασημακόπουλος και Μίνως Τυλλιανάκης θα δώσουν δύο ενδιαφέρουσες διαλέξεις.

Θερμές ευχαριστίες στους φετινούς χορηγούς: τον κατασκευαστή κιθάρας Νικόλα Ιωάννου καθώς και τον Μουσικό Οίκο Panasmusic για την ευγενική τους προσφορά.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το 28ο Φεστιβάλ

 

Kαλώς ήρθατε στον ιστότοπο της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών ιδρύθηκε το 1892. Η πρωτοβουλία για την ίδρυσή της ανήκει στον τότε Δήμαρχο Πατρέων Αριστ. Κοντογούρη. Εκλεκτά μέλη της κοινωνίας της Πάτρας, φίλοι της Μουσικής, ήταν τα ιδρυτικά μέλη. Ο θεσμός αυτός των μελών ισχύει και σήμερα με ετήσια συνδρομή.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, ένα ιστορικό Ωδείο από το 1892, με συνεχόμενη διδακτική και καλλιτεχνική πορεία δημιουργεί τις σχολές και τα τμήματά του με γνώμονα την ποιότητα της μουσικής προσφοράς. Τα μουσικά τμήματα δημιουργούνται με σκοπό την καλύτερη παροχή μουσικών γνώσεων και διαθέτουν πληρότητα μουσικών οργάνων.

Περισσότερα...
 

bottom

Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, anti-virus email hosting. Valid XHTML and CSS.