Duet Tabz (06-05-2009)

Duet Tabz 
Την Τετάρτη 6 Μαΐου και στις 9 μ.μ. το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, ανοίγει η αυλαία του Μουσικού Μαΐου με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συναυλία του DUET ΤABZ

Το σύνολο DUET TABZ αποτελείται από τον Αλέξανδρο Μποτίνη - βιολοντσέλλο και τον Κωνσταντίνο Μποτίνη - κρουστά, καθηγητές της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών.

Οι δύο μουσικοί θα ερμηνεύσουν ξεκινώντας με μία Passacaglia του Händel και θα συνεχίσουν με το Asiago του B. Hummel, τις Ουγγρικές Λαϊκές Μελωδίες του Bela Bartok, το Πρελούδιο-Φαντασία του G. Cassado, το Suomineito του N. J. Zivcovic και το Hommage a Nelson M. του W. Kaiser-Lindermann. Στο τελευταίο έργο συμμετέχει η Μαρίνα Ρετσκάλοβα (σοπράνο).

Ο Αλέξανδρος Μποντίνης γεννήθηκε το 1980 στη Μόσχα. Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο πιάνο και αργότερα στην κιθάρα. Το 1991 ξεκίνησε σπουδές στο βιολοντσέλλο στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, με καθηγητή τον Askar Bouribaev. Από το 1998 συνέχισε τις σπουδές του στην Γαλλία, στο Conservatoire National de Region de Versailles με καθηγήτρια την κ. Barbara Marcinkowska στην τάξη της οποίας το 2000 πήρε το 1er Prix de Superieur με παμψηφεί απόφαση της επιτροπής και αποφοίτησε το 2001 αποκτώντας το 1er Prix de Perfectionnement με παμψηφεί απόφαση. Το 2001 παίρνει το Δίπλωμα Βιολοντσέλλου από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών με Άριστα παμψηφεί. Το 2002 ακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ρωσική Ακαδημία Μουσικής «Gnessins» της Μόσχας στην τάξη του Vladimir Tonkha από όπου και αποφοιτεί το 2007 με Άριστα παμψηφεί και τον τίτλο του «Σολίστ». Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τον Xavier Gagnepain στο Παρίσι. Είναι κάτοχος του πτυχίου Αρμονίας από το Ωδείο Πατρών Φιλαρμονική Εταιρεία και πτυχίου Κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου (2000). Έχει συμπράξει με τις ορχήστρες: Orchestre de Versailles, Ensemble de Musique Contemporaine, Orchestre Baroque de Versailles, Moscow Gnessis Orchestra, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα Πατρών.
Είναι καθηγητής Βιολοντσέλλου στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και από τον Φεβρουάριο του 2007 είναι έκτακτο μέλος της Ορχήστρας της Όπερας και του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Κωνσταντίνος Μποτίνης γεννήθηκε το 1978 και άρχισε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 6 ετών. Σπούδασε παράλληλα πιάνο, κιθάρα, βιολί, βιόλα και κρουστά. Απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Πατρών με δίπλωμα στα κλασσικά κρουστά και πτυχίο κιθάρας, συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatoire National Regional de Versailles ως υπότροφος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» υποτροφίες Αλεξάνδρα  Τριάντη και του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», με καθηγητή έναν από τους  σημαντικότερους σύγχρονους κρουστούς τον Sylvio GUALDA. Εκπροσώπησε την Ελλάδα έξι φορές ως Τυμπανίστας στην Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου, επίσης επελέγη με υποτροφία στην Academie Europeene 2000 υπό την διεύθυνση του Pierre BOULEZ. Έχει κάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει εμφανιστεί στην Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Φινλανδία, Ρωσία, Αίγυπτο, Μαρόκο, Συρία, Ιορδανία, Λίβανο και Ελλάδα. Έχει αποκτήσει το Premier Prix Medaille d’Or a l’Unanimite en Percussion το Mention d’Honneur en Percussion το Prix de Perfectionnement en Percussion, έχει  συμπράξει σε παραγωγές συμφωνικής μουσικής υπό την διεύθυνση των: Pierre BOULEZ, Maxim SHOSTAKOVICH, Alain BANCQUART, Paul MEFANO, Jean-Francois FREMONT, Henri GALLOIS, Lionel ARNAUD, Roland HAYRABEDIAN, με τα σύνολα κρουστών του Atelier de Musique Contemporaine, της  I.R.C.A.M., της Academie International Europeene και του CNR de Versailles. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στη Ρωσική Ακαδημία Μουσικής «Gnessins» της Μόσχας απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα, ενώ παράλληλα πήρε πτυχίο Αρμονίας από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιούργησε τη σχολή Κρουστών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, όπου διδάσκει ως Καθηγητής. Επίσης εργάστηκε ως καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πατρών.
.
duet TABZ
Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates