Νίκος Σκαλκώτας: ένας συνθέτης μπροστά από την εποχή του (24-05-2019)

Μουσικός Μάϊος 2019

 "Νίκος Σκαλκώτας:

ένας συνθέτης μπροστά από την εποχή του"

Διάλεξη από την Στεφανία Μεράκου

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019,  9μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του 22ου Μουσικού Μαΐου, η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνει διάλεξη με τίτλο "Νίκος Σκαλκώτας: ένας συνθέτης μπροστά από την εποχή του". Θα μιλήσει η Στεφανία Μεράκου υπεύθυνη του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής της  Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής.

 Â 

Στεφανία Μεράκου

Η Στεφανία Μεράκου γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε σπουδές πιάνου και θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο. Συμπλήρωσε σπουδές Bachelor of Arts στο State University of New York at Buffallo με έμφαση στο πιάνο και καθηγήτρια την F. Arshanska-Boldt. Συνέχισε στο State University of Virginia, με τον Milos Velomirovic και κατόπιν στο State University of Connecticut όπου το 1985 έλαβε Master στη Μουσικολογία καταθέτοντας διατριβή με θέμα τη Βυζαντινή μουσική.

Εργάσθηκε στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Connecticut και ασχολήθηκε με τη διδασκαλία του πιάνου και ειδικά με τη μέθοδο Suzuki για παιδιά, αφού έλαβε δίπλωμα από το American Suzuki Institute και άδεια διδασκαλίας της μεθόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς.

Έχει παρουσιάσει εργασίες της στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο 17ο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών Σπουδών και σε φεστιβάλ του American Suzuki Institute, καθώς και σε συνέδρια και περιοδικά στην Ελλάδα.

Από το 1995 εργάζεται στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη” ως υπεύθυνη του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου 7, με ελεύθερη είσοδο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates