“Η μουσική και η μυστική ζωή των φυτών” (24-05-2018)

Μουσικός Μάϊος 2018

“Η μουσική και η

μυστική ζωή των φυτών”

Διάλεξη από τον ιατρό-χειρουργό

Γιάννη Πετρόχειλο

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018,  9μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του 21ου Μουσικού Μαΐου, από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, διοργανώνεται διάλεξη του ιατρού-χειρουργού Γιάννη Πετρόχειλου με θέμα: “Η μουσική και η μυστική ζωή των φυτών”. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής.

«Οι παράδεισοι επί της γης είναι τα δάση με ό,τι δένδρα κι αν είναι γεμάτα. Ίσως δεν έχουν “το Δένδρο της γνώσεως του καλού και του κακού”, αν όμως μπορούσαμε να αποκρυπτογραφήσουμε τους τρόπους επικοινωνίας τους, τη συμπεριφορά τους και τις συμμαχίες με άλλα έμβια σίγουρα θα ήμασταν σοφότεροι και πολύ καλύτεροι.

Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα έχει κάνει πολλές ανακαλύψεις γύρω από την συμπεριφορά των φυτών, ακόμα και ποιά μουσική προτιμούν.

Τίποτα στον κόσμο δεν είναι πιο όμορφο από ένα λουλούδι (εκτός ίσως από την Αφροδίτη των ονείρων μας), ούτε τόσο χρήσιμο όσο ένα φυτό. Την επόμενη επομένως φορά, που θα κάνετε μια βόλτα στην εξοχή, να έχετε μια σοβαρή δικαιολογία για να κόψετε ένα κλαδί ή ένα λουλούδι.»

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φερραίου 7), με ελεύθερη είσοδο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates