"Μας αρέσει ο Μπράμς?". Διάλεξη από τον Άκη Μπελεζίνη (02-12-2017)

"Μας αρέσει ο Μπραμς?"

 Διάλεξη από τον Άκη Μπελεζίνη στη "Φιλαρμονική"

 

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017,  8.00μ.μ.

 

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στις 8μ.μ., διοργανώνεται από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, διάλεξη με τον τίτλο  "Μας αρέσει ο Μπραμς?".

Ομιλητής ο Άκης Μπελεζίνης, γνωστός στους φιλόμουσους κύκλους της Πάτρας τόσο από τις ομιλίες του για τη Μουσική, όσο και από τα βιβλία του "Το χέρι του Ιωάννη" και "Ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν μέσα από τους δίσκους του".

Ο Άκης Μπελεζίνης θα μιλήσει για έναν από τους σημαντικούς εκπρόσωπους του Ρομαντισμού, τον Γιόχαν Μπραμς (1833–1897).  Τα θεμελιώδη φαινόμενα που καθόρισαν την οικονομική, πολιτική, κοινωνική και γεωπολιτική εξέλιξη της Ευρώπης κατά τον 19ο αιώνα και μετασχημάτισαν ριζικά τη φυσιογνωμία της ηπείρου ήταν από τη μια η εκβιομηχάνιση και από την άλλη η αλληλεπίδραση φιλελευθερισμού και εθνικισμού. Η ανάγκη του Ρομαντικού κινήματος για την ελευθερία, το συναίσθημα, το πάθος και την προσμονή επηρέασε και την ίδια τη μουσική γλώσσα. Η τάση των συνθετών να αντιπαραθέσουν και να  διαφοροποιήσουν την τέχνη τους σε σχέση με αυτή των "κλασσικών", διατηρώντας όμως τα κλασσικά επιτεύγματα, είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό μιας σειράς από αντιπαλότητες του Ρομαντισμού.  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (Ρ. Φεραίου 7), σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής και θα υποστηριχθεί με ηχητικό υλικό και ταυτόχρονη προβολή.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της γραμματείας της "Φιλαρμονικής", 2610-277740.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates