"Όταν το φλάουτο συνάντησε το πιάνο" (13-05-2017)

Μουσικός Μάϊος 2017

"Όταν το φλάουτο συνάντησε το πιάνο"

Μιχάλης Ραμός - φλάουτο

Ελένη Σταμπολή - πιάνο

Σάββατο 13 Μαΐου 2017, 9.00μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του "Μουσικού Μαΐου",  που διοργανώνει η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών με το Ίδρυμα Ι.& Ε. ΤΟΠΑΛΗ, ο Μιχάλης Ραμός στο φλάουτο και η Ελένη Σταμπολή στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν ένα αξιόλογο πρόγραμμα με έργα γραμμένα αποκλειστικά για αυτά τα δύο όργανα. Συγκεκριμένα θα ακουστούν τα έργα, η Σονάτα για φλάουτο και πιάνο του B. Martinu, η Σουΐτα αρ. 2 του J.S. Bach, το Θέμα και Παραλλαγές του F. Schubert και το Θέμα και Παραλλαγές της Β. Φιλιππαίου.

Η Ελένη Σταμπολή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, πιάνο με την Λουκία Βιτσεντζάτου και την Αλίκη Βατικιώτη και Μουσική Δωματίου με τον Τάτση Αποστολίδη, και πήρε το δίπλωμά της το 1991 (τάξη Α. Βατικιώτη) με Άριστα παμψηφεί και Α' βραβείο. Παρακολούθησε σεμινάρια με τον Bernard Ringeissen στο Salzburg, τον Frederic Gevers, το Duo Ganev και τον Μαρτίνο Τιρίμο στην Αθήνα, την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στην Πάτρα, την Gwen Beamish στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο (Καναδάς). Εμφανίζεται σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων κ.α.

Σε συνεργασία με τον φλαουτίστα Μιχάλη Ραμό έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις, έχει βραβευθεί στον διεθνή διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της HELEXPO-ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, και έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και την Ελληνική Τηλεόραση. Έχει διδάξει σε σεμινάρια Μουσικής Δωματίου. Έχει συνοδεύσει σεμινάρια καλλιτεχνών όπως ο Άρης Χριστοφέλλης (ιταλική και μπαρόκ όπερα), ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και η Χαρά Σαβίνο (εργαστήρια όπερας), ο Helmuth Rilling (Πάθη κατά Ματθαίον), ο Rainer Hoffmann (ερμηνεία Lied). Εργάστηκε επί πολλά έτη ως μόνιμη συνοδός πιάνου στην σχολή Μονωδίας του Ωδείου Αθηνών (τάξη Χαράς Σαβίνο). Διδάσκει μουσική στο πρόγραμμα International Baccalaureate του International School of Athens.

Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με την ΕΤ-1 στην εκπομπή "Ο κόσμος της μουσικής" και εργάστηκε ως μουσικός οδηγός για την ΕΡΤ και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνεργάστηκε επίσης με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη. Υπήρξε υπεύθυνη οργάνωσης και δίδαξε στο μουσικό τμήμα του Καναδικού Λυκείου της Ελλάδας. Εκτός από τις μουσικές της σπουδές, είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Μιχάλης Ραμός γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου όπου και έκανε  τα πρώτα μαθήματα φλάουτο. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών με τη Ροζίνα Χριστοπούλου και Urs Ruttimann με τον οποίο πήρε το Δίπλωμά του. Ακολούθησαν σπουδές στη Αγγλία, στο Guildhall School of Music. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους P.L. Graf, A. Marion και Bennett. Υπήρξε επί σειρά ετών πρώτο φλάουτο στη Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων καθώς επίσης και στη Φιλαρμονική του ίδιου Δήμου. Συμμετείχε σε σύνολα Μουσικής Δωματίου παρουσιάζοντας έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στην Ελλάδα και εξωτερικό.

Με την Ελένη Σταμπολή, στο πιάνο, συνεργάστηκε επί σειρά ετών παρουσιάζοντας το ρεπερτόριο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνεργάστηκε με Έλληνες συνθέτες ώστε να διευρυνθεί  το ρεπερτόριο του συγκεκριμένου συνδυασμού. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα σεμιναρίων φλάουτου της Κ.Ο.Α. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου. Είναι μόνιμος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1997 και ιδρυτικό μέλος του Διαγωνισμού Φλάουτου "Urs Ruttimann".

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, με ελεύθερη είσοδο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates