Ρεσιτάλ Κιθάρας του Martin van Hees (22-04-2016)

25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

του Martin van Hees

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, 9.30 μ.μ.

 

Martin van Hees

Ο Martin van Hees γεννήθηκε στο Groningen της Ολλανδίας το 1990 και έλαβε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 9 ετών. Mαθήτευσε κοντά στον Erik Westerhof ενώ αργότερα πήρε το Πτυχίο του στη Βασιλική Ακαδημία της Χάγης από τον Enno Voorhorst. Έκανε μεταπτυχιακά μαθήματα με τον Zoran Dukic στην ίδια Ακαδημία καθώς και με την Αντιγόνη Γκόνη στην Βασιλική Ακαδημία των Βρυξελλών.

Έχει εμφανισθεί σε συναυλίες στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ταϊλάνδη. Τον Οκτώβριο του 2014 ο Μάρτιν φαν Χέϊς περιόδευσε τις Ινδίες δίνοντας 11 ρεσιτάλ και 5 Master Classes σε ισάριθμες πόλεις ενώ τον μήνα Δεκέμβριο του ιδίου έτους έλαβε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό κιθάρας στην πόλη Kolkata όπου απέσπασε το τρίτο βραβείο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Cadence που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα του ρεπερτορίου της κλασσικής κιθάρας, εστιάζοντας τόσο στη μπαρόκ εποχή όσο και στην περίοδο του 20ου αιώνα, με ιδιαίτερη έμφαση σε ένα από τα πιο γνωστά σόλο έργα του J. S. Bach την δεύτερη παρτίτα για βιολί σε ρε ελάσσονα BWV 1004, του οποίου την διασκευή έκανε ο ίδιος.

Ως νικητής του περσινού διαγωνισμού, ο Μάρτιν φαν Χέϊς δίνει τον προσεχή Απρίλιο δυο ρεσιτάλ στην Ελλάδα, αφ’ ενός στο Ηράκλειο στα πλαίσια του 18ου Φεστιβάλ Κιθάρας του “Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης” και αφ’ ετέρου στην Πάτρα στα πλαίσια του 25ου Φεστιβάλ Κιθάρας.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates