Σεμινάριο χάλκινων πνευστών με τον Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο (23.01.2016)

Σεμινάριο Χάλκινων Πνευστών

"Η δύναμη του χαλκού"

με τον Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

10:00-15:00

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η "Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών" διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο χάλκινων πνευστών "Η δύναμη του Χαλκού" το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, με καθηγητή το διακεκριμένο σολίστ στο τρομπόνι και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, κ. Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο.


Το σεμινάριο αφορά στην παρουσίαση της βασικής τεχνικής και εννοιών των χάλκινων πνευστών:

  • Ανάλυση Τεχνικής της Αναπνοής

  • Ανάλυση Τεχνικής Χάλκινων Πνευστών

  • Ατομικά Μαθήματα

  • Ομαδικές Ασκήσεις

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς και σπουδαστές των χάλκινων πνευστών όλων των κατηγοριών (τρομπέτα, κόρνο, τρομπόνι, ευφώνιο, αλτικόρνο και τούμπα). Όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να παρακολουθήσουν δωρεάν το σεμινάριο ως ενεργά μέλη ή ως απλοί ακροατές.

Στο τέλος του σεμιναρίου όσοι μουσικοί επιθυμούν θα συμμετέχουν σε μία μικρής διάρκειας συναυλία είτε σε σύνολα μουσικής δωματίου ή παρουσιάζοντας ένα μουσικό κομμάτι επιλογή τους.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση την οποία θα κατεβάσουν από εδώ και να την στείλουν έως την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στο email του Ωδείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών όπου σπούδασε πιάνο και θεωρητικά. Το 1992 μπήκε στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο τρομπόνι με καθηγητή τον Αναστάσιο Κλαβανίδη από όπου και πήρε το Δίπλωμά του με Άριστα Παμψηφεί και Β΄ Βραβείο Παμψηφεί.

Για μια πενταετία υπηρέτησε ως υπαξιωματικός στην μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ σε διάφορα μουσικά προγράμματα και με την ιδιωτική τηλεόραση. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για συναυλίες και με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου.

Έχει συνεργαστεί ως πρώτο τρομπόνι με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Λαμίας, την Ορχήστρα Πατρών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά, τη Συμφωβική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Αθηναίων, την Εθνική Λυρική Σκηνή και ως μέλος με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Για έξι χρόνια ήταν πρώτο τρομπόνι της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείο Αθηνών και το 1998 βραβεύτηκε ως αριστούχος μαθητής στις Σχολές Πνευστών Οργάνων του Ωδείου Αθηνών.

Το 1997 έλαβε μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό τρομπονιού στην Ιταλία, το 2001 παρακολούθησε σεμινάριο τρομπονιού με τον καθηγητή Ingemar Roos, το 2003 με τον καθηγητή Jonas Bylund και τον τρομπετίστα Bo Nilsson. Επίσης το 2003 παρακολούθησε σεμινάριο ορχηστρικού ρεπερτορίου από την ΚΟΑ με τον τουμπίστα Roger Bobo και τον τρομπονίστα Ben van Dijk.

Έχει ηχογραφήσει 17 CD με διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες. Έχει διδάξει στο Ελεύθερο Ωδείο του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, στο Λίνειο Ωδείο και στο Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου.

Από το 1998 έως το 2007 ήταν πρώτο τρομπόνι στην Αθηναϊκή Φιλαρμόνια. Το διάστημα 1999-2003 ήταν μέλος της Big Band του Δήμου Αθηναίων και από το 1999 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Διδάσκει στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Αναγέννηση Αθήνας και στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου, Ρήγα Φερραίου 7, Πάτρα, τηλ: 2610-277740.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates