Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο τμήμα Αστικής Λαϊκής Μουσικής - Ρεμπέτικου Τραγουδιού

Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο τμήμα

Αστικής Λαϊκής Μουσικής - Ρεμπέτικου Τραγουδιού

Στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών θα λειτουργήσει και αυτήν τη διδακτική χρονιά 2015-16 το τμήμα Αστικής Λαϊκής Μουσικής-Ρεμπέτικου Τραγουδιού (Εναρμόνιση, ρυθμοί και μουσικοί δρόμοι-μακάμια/λαϊκή κιθάρα, τρίχορδο μπουζούκι, μπαγλαμάς) στο οποίο διδάσκει ο Σπύρος Δελέγκος.

Το τμήμα αυτό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την εκμάθηση ρεμπέτικης-λαϊκής κιθάρας, τρίχορδου μπουζουκιού ή μπαγλαμά, αλλά και ευρύτερα -ανεξαρτήτως του οργάνου που γνωρίζουν (π.χ. ακορντεόν, βιολί κ.ά.)- σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια γενική γνώση και αντίληψη του φαινομένου της εναρμόνισης, των μουσικών δρόμων (μακαμιών) και των ρυθμών στην προπολεμική και μεταπολεμική Αστική Λαϊκή Μουσική (κοινώς Ρεμπέτικο). Οι γνώσεις αυτές διευρύνουν το μουσικό ορίζοντα των εκπαιδευομένων στο εν λόγω μουσικό πεδίο και συχνά βρίσκουν εφαρμογή σε αρκετές σύγχρονες δημιουργίες, που έχουν τη βάση τους στη "λαϊκή-παραδοσιακή" φόρμα (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χαΐνηδες κ.ά.).

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1 διδακτική ώρα ατομικό μάθημα με τον εκάστοτε εκπαιδευόμενο και 2 ώρες μουσικό εργαστήρι (ομαδικό μάθημα - μουσικά σύνολα), με σκοπό τη συλλογική προσέγγιση των διαφόρων θεωρητικών-αισθητικών ζητημάτων, αλλά και την ανάπτυξη των απαραίτητων μουσικών δεξιοτήτων των σπουδαστών μέσα από την προετοιμασία τους σε μουσικό σύνολο για την από κοινού απόδοση ρεπερτορίου του εν λόγω είδους (Μάρκος Βαμβακάρης, Β. Τσιτσάνης, Γ. Μπάτης, Γ. Παπαϊωάννου κ.ά.).

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών στη Ρήγα Φερραίου 7 και στο τηλ. 2610-27774.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates