Μουσική για βιόλα και πιάνο (09-05-2015)

Μουσικός Μάϊος 2015

Μουσική για βιόλα και πιάνο

Elizabeth Schaefer, βιόλα

Σπύρος Κουτσουβέλη, πιάνο

Σάββατο 9 Μαΐου 2015, 9μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

Το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 9μ.μ., η Elizabeth Schaefer στη βιόλα και ο Σπύρος Κουτσουβέλης στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των C.F. Stamitz, W.L. Webber, J.S. Bach, R. Schumann και Βασιλικής Φιλιππαίου.

Η Elizabeth Schaefer γεννήθηκε στην Γερμανία. Οκτώ χρονών άρχισε μαθήματα βιολιού,  αργότερα και μαθήματα βιόλας. Μετά το λύκειο σπούδασε με τον Z. Magyar και στην Μουσική Ακαδημία της Φραγκφούρτης με τον E. Schloifer. Επίσης μουσική δωματίου με το Buchberger-Quartett και τον H. Zender και ερμηνεία σύγχρονης μουσικής με τονB.Kontarsky. Συμμετείχε σε σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους σολίστες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου και με το Orpheus-Quartett του Duessseldorf, σεμινάρια ορχήστρας  με τον N. Harnoncourt και ανώτερα σεμινάρια με τον M. Brockhaus. Υπήρξε μέλος της ορχήστρας δωματίου Schlierbach και της ραδιοφωνίας του Kaiserslautern, επίσης δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο του Bergen-Enkheim βιολί και βιόλα.

Από το 1991 είναι μόνιμο μέλος της Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, με την οποία έχει εμφανιστεί και σαν σολίστας. Παράλληλα με την ορχηστρική της δραστηριότητα εμφανίζεται σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Σπύρος Κουτσουβέλης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή. Μετά την απόκτηση του διπλώματός του, ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές με την Carola Grindea στο Λονδίνο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία επελέγη από την Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου ως πιανίστας για τις παραστάσεις, εξετάσεις και σεμινάρια που διοργανώνει. Έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Άργους, στο Ωδείο Αττικής Ν. Σμύρνης και στο Ωδείο Μουσική Σπουδή. Παράλληλα με την διδακτική του δραστηριότητα εμφανίζεται με ρεσιτάλ και συναυλίες στην Αθήνα, Λαύριο, Πρέβεζα, Λάρισα, Πάρο και άλλες πόλεις, επίσης στο εξωτερικό στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates