Ρεσιτάλ Κιθάρας του Γιώργου Μπεχλιβάνογλου (05-04-2015)

24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

του Γιώργου Μπεχλιβάνογλου

Κυριακή 5 Απριλίου 2015, 8.30 μ.μ.

 

Ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου είναι μία πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα. Ως σολίστ κλασικής κιθάρας έχει κερδίσει 4 πανελλήνια και διεθνή βραβεία, έχει δώσει ρεσιτάλ και κοντσέρτα με ορχήστρες, σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ηχογραφήσει CD με την EMI με τίτλο “All that Guitar”. Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους συνθέτες, τραγουδοποιούς και τραγουδιστές σε παραστάσεις και δισκογραφικά.

Παράλληλα με την προσωπική του πορεία από το 2002 ως το 2008 ήταν μέλος του “Quinteto TANGartO”. Συγκρότημα το οποίο έχει εμβαθύνει στο αργεντίνικο τάνγκο έχοντας σημαντικές συνεργασίες και συναυλίες με φημισμένους τραγουδιστές και χορευτές από την διεθνή τάνγκο σκηνή.

Η συνθετική του ανησυχία βρίσκει δρόμο μέσα από το δημιουργικό κιθαριστικό ντουέτο “AnimaCorda” με το οποίο το 2008 εξέδωσαν CD με τίτλο “Lost & Found” από την EMI, συνέθεσαν μουσική για θέατρο, συνεργάστηκαν συναυλιακά με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες της Ελληνικής μουσικής σκηνής ενώ έχουν συμμετάσχει και στη δισκογραφία τους δίνοντας το προσωπικό τους ύφος.

Πρόσφατα ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου ως σολίστ αλλά και με τους AnimaCorda ηχογράφησε δύο κοντσέρτα για κιθάρα και ορχήστρα του Ελληνο-Πολωνού συνθέτη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου το οποία θα εκδοθούν σε πρώτη παρουσίαση σε CD με τίτλο “Symbioza”.

Τέλος, με τις ερμηνείες του έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και συνθέτες του έχουν αφιερώσει έργα τους.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates