Duo Κιθάρας με τους Α. Καραμπέρη & Χ. Τσαρούχη (05-04-2015)

24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Duo Κιθάρας

με τους Ανδρόνικο Καραμπέρη

& Χρήστο Τσαρούχη

Κυριακή 5 Απριλίου 2015, 9.30 μ.μ.

 

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης σπούδασαν κιθάρα στην Πάτρα με τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη, παίρνοντας το Πτυχίο τους με "Άριστα Παμψηφεί" ενώ τον ίδιο βαθμό έλαβαν αργότερα και στο Δίπλωμά τους στην Αθήνα, όταν έκαναν το μεταπτυχιακό τους με την Λίζα Ζώη στο Ωδείο “Atheneaum”.

Παρακολούθησαν πλήθος σεμιναρίων και Master Classes από Έλληνες και ξένους κιθαριστές (R. Dyens, D. Russell, M. Dylla, J. Mills, S. Vlaskalic, J. Willard, Ε. Ασημακόπουλος, Λ. Ζώη) διευρύνοντας τις μουσικές τους γνώσεις και εμπειρίες.

Έχουν δώσει και οι δύο ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες αίθουσες συναυλιών της Πάτρας και της Αθήνας και έχουν συμμετάσχει σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ως ντουέτο με φλάουτο, με βιολί, με κιθάρα, με ακορντεόν, με φωνή.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης είναι μέλος της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων “Θ. Τσιπινάκης” συμμετέχοντας σε συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ τον Φεβρουάριο του 2014 συνέπραξε ως σολίστ με την εν λόγω ορχήστρα σε κονσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα του A. Vivaldi.

Από το 2012 δουλεύουν μαζί ως ντουέτο πάνω σε ένα απαιτητικό ρεπερτόριο τόσο τεχνικά όσο και ερμηνευτικά, δίνοντας συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος Γεωλογίας και του Οικονομικού τμήματος αντίστοιχα, είναι σήμερα καθηγητές κιθάρας στη “Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών” και στο ωδείο “Φ. Νάκας”.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates