Συναυλία με έργα για Μαντολίνο και Κιθάρα (15-03-2015)

Συναυλία με έργα

για Μαντολίνο και Κιθάρα

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, 8.30 μ.μ.

 

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στις 8.30 μ.μ. ο Δημήτρης Ποταμίτης, μαντολίνο και ο Ανδρόνικος Καραμπέρης, κιθάρα θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έργα για μαντολίνο και κιθάρα με έργα των: F. Carulli, N. Paganini, G. Leone, R. Calace και Δ. Λάγιου.

 

Δημήτρης Ποταμίτης

Γεννήθηκε στην Ζάκυνθο όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στην μαθητική μαντολινάτα και αργότερα στο μουσικό γυμνάσιο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μαντολίνο στο κονσερβατόριο "G. Verdi" του Μιλάνου.
Το ενδιαφέρων του για τη μουσική δωματίου για νυκτά έγχορδα τον ώθησε σε μια μουσικολογική έρευνα για το πρωτότυπο ρεπερτόριο του μαντολίνου.

Συνεργάστηκε με ορχήστρες νυκτών εγχόρδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο σε συναυλίες όσο και σε ηχογραφήσεις,
με την Α.Σ.Ο.Ν. και με την ορχήστρα δωματίου της Γενεύης στο μπαλέτο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα".


Ανδρόνικος Καραμπέρης

Με καθηγητή τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη στο Ωδείο Φ. Νάκας στην Πάτρα και στη συνέχεια με την Λίζα Ζώη στο Ωδείο “Athenaeum” στην Αθήνα, ο Ανδρόνικος Καραμπέρης ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στην κλασική κιθάρα λαμβάνοντας, τόσο στις πτυχιακές όσο και στις διπλωματικές του εξετάσεις, βαθμό “Άριστα παμψηφεί”.
Έχει παρακολουθήσει σαν ενεργό μέλος πλήθος σεμιναρίων και master classes Ελλήνων και ξένων κιθαριστών (D. Russell,  R. Dyens, J. Mills, M. Dylla, S. Vlaskalic, J. Willard, Ε. Ασημακόπουλος)  διευρύνοντας τις μουσικές του γνώσεις.
Έχει δώσει ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες αίθουσες συναυλιών της Πάτρας και της Αθήνας και έχει εμφανιστεί σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ως ντουέτο με φλάουτο, βιολί, κιθάρα, φωνή.
Είναι μέλος της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων “Θ.Τσιπινάκης”, συμμετέχοντας σε συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών) και εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Κύπρος). Τον Φεβρουάριο του 2014 συνέπραξε ως σολίστ με την εν λόγω ορχήστρα σε κονσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα του A.Vivaldi (Δημοτικό Θέατρο Απόλλων).
Τον Οκτώβρη του 2014, σε συνεργασία με το Athenaeum Guitar Trio και για λογαριασμό της γερμανικής εταιρίας  Zay records, συμμετείχε στην ηχογράφηση ενός CD με τίτλο “Auf Paradise” με έργα μικροτονικής μουσικής του Ισπανού συνθέτη Agustin Castilla-Avila.
Το 2012 δημιούργησαν με τον Χρήστο Τσαρούχη ένα ντουέτο κιθάρας δουλεύοντας πάνω σε ένα απαιτητικό ρεπερτόριο, τόσο τεχνικά όσο και ερμηνευτικά, και δίνοντας έκτοτε συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι σήμερα καθηγητής κλασικής κιθάρας στη Φιλαρμονική εταιρία Ωδείο Πατρών.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates