Μουσική για δύο κιθάρες (10-05-2014)

Μουσικός Μάϊος 2014

Μουσική για δύο κιθάρες

Ανδρόνικος Καραμπέρης

& Χρήστος Τσαρούχης

Σάββατο 10 Μαΐου 2014, 9.00μ.μ.

είσοδος ελεύθερη

 

Το Σάββατο 10 Μαΐου στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του Μουσικού Μαΐου ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης θα δώσουν συναυλία  με έργα για δύο Κιθάρες. Οι δύο σολίστες έχοντας δημιουργήσει ένα Duet Κιθάρας, τα τελευταία χρόνια, δίνουν συναυλίες με έργα γραμμένα για αυτό το όργανο.

Στη συναυλία θα ερμηνεύσουν έργα των: E. Granados, I. Albeniz, M.de Falla, C. Domeniconi, και A. Piazzolla.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης ξεκίνησαν τις σπουδές τους στην κλασική κιθάρα, στην Πάτρα, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Κυδωνιάτη φτάνοντας μέχρι και το πτυχίο τους, λαμβάνοντας το βαθμό “Άριστα Παμψηφεί”. Ακολουθώντας μια όμοια πορεία, συνέχισαν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην Αθήνα, στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και Ωδείο “Atheneaum”, με καθηγήτρια την καταξιωμένη κιθαρίστρια κ. Λίζα Ζώη, λαμβάνοντας και οι δυο Δίπλωμα κιθάρας με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί”.

Παράλληλα εμπλούτισαν τις μουσικές τους γνώσεις παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων και  master classes με Έλληνες και ξένους κιθαριστές (R. Dyens, D. Russell, M. Dylla, J. Mills, S. Vlaskalic, J. Willard, Ε. Ασημακόπουλος, Λ. Ζώη). Έχουν δώσει και οι δύο ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες αίθουσες συναυλιών της Πάτρας και της Αθήνας και έχουν συμμετάσχει, ο καθένας ξεχωριστά, σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ως ντουέτο με φλάουτο, με βιολί, με κιθάρα, με ακορντεόν, με φωνή. Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης είναι μέλος της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων “Θ. Τσιπινάκης” συμμετέχοντας σε συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ τον Φεβρουάριο του 2014 συνέπραξε ως σολίστ με την εν λόγω ορχήστρα σε Κονσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα του A. Vivaldi.

Από το 2012 δουλεύουν μαζί ως ντουέτο πάνω σε ένα απαιτητικό ρεπερτόριο τόσο τεχνικά όσο και ερμηνευτικά εξερευνώντας τις ηχητικές και εκφραστικές δυνατότητες που δίνει η σύμπραξη δύο κιθαρών.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης είναι και οι δύο απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος Γεωλογίας και του Οικονομικού τμήματος αντίστοιχα. Είναι καθηγητές κλασικής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates