Blowing in the Wind (07-05-2014)

Μουσικός Μάϊος 2014

"We ... wind rock you"

με τους "Blowin' in the Wind"

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, 9.00μ.μ.

είσοδος ελεύθερη

 

Την Τετάρτη 7 Μαΐου στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του “Μουσικού Μαΐου”, που διοργανώνει η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, παρουσιάζονται οι BLOWIN’ IN THE WIND, ένα σύνολο πνευστών οργάνων σε ένα πρόγραμμα που κινείται στις παρυφές του κλασσικού και rock ρεπερτορίου.

Το συγκρότημα πνευστών BLOWIN’ IN THE WIND αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στην μουσική σκηνή της περιοχή μας. Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2011 και αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία νέων μουσικών από τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ και την ΑΚΡΑΤΑ. Πρόκειται για μία ομάδα που παρουσιάζει έργα από όλα τα στυλ και τα είδη μουσικής ειδικά διασκευασμένα για πνευστά. Στόχος του συνόλου είναι η ανάδειξη του μουσικού πλούτου που υπάρχει στην ιδιαίτερη “φωνή” των πνευστών οργάνων, καθώς και η δημιουργική επικοινωνία των μελών του συγκροτήματος με το φιλόμουσο κοινό

Το συγκρότημα, από την δημιουργία του παρουσιάζει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας και καλύπτει μουσικά κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις. Επίσης η ομάδα θέλοντας να συμβάλει στην διάδοση των πνευστών μουσικών οργάνων παρουσιάζει ειδικά εκπαιδευτικά-μουσικά προγράμματα σε δημοτικά και γυμνάσια της περιοχής μας. Για δεύτερη συνεχή χρόνια συμμετέχει στο “Μουσικό Μάϊο” της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών.

Η συναυλία του συγκροτήματος έχει τον τίτλο “We …. wind rock you” και αποτελεί μια αναδρομή στην ιστορία της rock μουσικής. Το ιδιαίτερο στοιχείο της συναυλίας είναι η απόδοση rock κομματιών με πνευστά όργανα. Το ίδιο πρόγραμμα η ομάδα θα το παρουσιάσει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για ορχήστρες πνευστών στις 12-14 Ιούνιου στο Rybnik της Πολωνίας όπου και θα συμμετάσχει η ομάδα.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:

Χριστίνα Ροδοπούλου - flute, Σαράντης Πατρινός - clarinet, Γεωργία Γιαννοπούλου- clarinet, Εύα Ροδοπούλου - clarinet, Χρήστος Ασημακόπουλος - sax alto, Φωτεινή Στεφανοπούλου - sax alto, Τίμος Σπανόπουλος - sax tenore, Γιώργος Μπαμπαράκος - trumpet, Δημήτρης Μίχαλος - trumpet, Χριστίνα Μπαρλογιάννη - trumpet, Γιάννης Κανακάρης - trobone, Χάρης Αργάνης - baritone, Νίκος Τσακρώνης - tuba, Γιώργος Ζησιμόπουλος - drums.

Υπεύθυνοι της ομάδας είναι ο Γιώργος Μπαμπαράκος και ο Χρήστος Ασημακόπουλος.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates