Ρεσιτάλ Κιθάρας του Γιάννη Γιαγουρτά (12-04-2014)

23ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

του Γιάννη Γιαγουρτά

Σάββατο 12 Απριλίου 2014, 8.30 μ.μ.

 

Γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη, ο Γιάννης Γιαγουρτάς ξεκίνησε τις σπουδές του με τον Δ. Σβυντρίδη και συνέχισε αργότερα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο, παίρνοντας τελικά το Δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο από το Ωδείο Athenaeum.

Στα χρόνια που ακολούθησαν μαθήτευσε στην Ιταλία, Ιρλανδία και Ολλανδία δίπλα στους O. Ghiglia, J. Feeley και Ζ. Dukić, ενώ παράλληλα εμπλούτισε τις γνώσεις του παίρνοντας μέρος σε αρκετά Master-Classes διακεκριμένων κιθαριστών (Dyens, Russell, Mikulka, Koshkin, Marchione, Gallen κ.ά).

Ο Γιάννης Γιαγουρτάς έχει κατ’ επανάληψη δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Σερβία, Ιρλανδία, Ολλανδία), έχει λάβει μέρος σε Φεστιβάλ και έχει εμφανισθεί με ορχήστρες στην Ελλάδα και Ολλανδία, ενώ οσάκις έλαβε μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς έχει διακριθεί αποσπώντας βραβεία (Βέροια, Σερβία, Βερολίνο, Δουβλίνο).

Πρόσφατα ο Θόδωρος Αντωνίου έγραψε και του αφιέρωσε ένα κονσέρτο για κιθάρα και κουαρτέτο εγχόρδων, η πρεμιέρα του οποίου δόθηκε πέρυσι στη Ολλανδία.Σήμερα ο Γιάννης Γιαγουρτάς ζει μόνιμα στη Χάγη από όπου και δραστηριοποιείται δίνοντας ρεσιτάλ, Master-Classes και διαλέξεις σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Στο ρεσιτάλ θα ερμηνεύσει εργα των: A. Ourkouzounov, G. Regondi, F. Tárrega, J. Rodrigo.

Χορηγός του Γιάννη Γιαγουρτά είναι η Γαλλική εταιρεία Savarez.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates