Διάλεξη του Θόδωρου Αντωνίου (12-04-2014)

23ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Διάλεξη

του Θόδωρου Αντωνίου

Σάββατο 12 Απριλίου 2014, 6.00 μ.μ.

 

Ο διεθνούς ακτινοβολίας συνθέτης και μαέστρος Θόδωρος Αντωνίου σπούδασε βιολί, φωνητική και σύνθεση στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Πολυγραφότατος και με συνεχή παρουσία στα διεθνή καλλιτεχνικά δρώμενα, ο Θόδωρος Αντωνίου ένθερμος υποστηρικτής της σύγχρονης μουσικής, έχει βραβευθεί κατ` επανάληψη για τις συνθέσεις του, πολλά από τα έργα του έχουν παιχθεί σε διεθνή Φεστιβάλ ή έχουν ηχογραφηθεί σε δίσκους, δέχεται παραγγελίες από σημαντικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ πάνω από 150 έργα του έχουν εκδοθεί από μεγάλους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού.

Το πολυάριθμο και πολυποίκιλο συνθετικό έργο του Θόδωρου Αντωνίου περιλαμβάνει εισαγωγές, κονσέρτα, όπερες, μπαλέτα, συμφωνικά έργα, έργα για σολίστ, μουσική δωματίου, χορωδιακά, καθώς και μουσική για αρχαία τραγωδία, θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

Μεγάλη είναι η προσφορά του Αντωνίου και στους τομείς της διεύθυνσης ορχήστρας και της διδασκαλίας της σύνθεσης. Καλλιτεχνικός διευθυντής  από το 1978 στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 1989, ο καταξιωμένος  Έλληνας μουσουργός, έχει ιδρύσει διάφορα σύνολα σύγχρονης μουσικής, έχει διδάξει σε μεγάλα Πανεπιστήμια και Ακαδημίες, έχει διευθύνει ονομαστές ορχήστρες του εξωτερικού ενώ η μουσική του έχει παιχθεί σε γνωστούς συναυλιακούς και θεατρικούς χώρους.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates