Blowing in the Wind (24-05-2013)

Μουσικές πνοές

"Blowin' in the Wind"

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, 9.00μ.μ.

είσοδος ελεύθερη

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών “Μουσικός Μάϊος” 2013, παρουσιάζονται οι "Blowin' in the Wind", ένα σύνολο πνευστών οργάνων σε ένα πρόγραμμα που κινείται στις παρυφές του κλασσικού και Rock ρεπερτορίου. Γνωστά και αγαπημένα κομμάτια θα ακουστούν διασκευασμένα, ειδικά, για την νεοσύστατη Μπάντα.

Οι "Blowin' in the Wind" με τη θεατρολόγο κ. Μαρία Σπυροπούλου, παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο μουσικο-θεατρικό δρώμενο που φιλοδοξεί να γεφυρώσει τα διαφορετικά είδη μουσικής, χρησιμοποιώντας τη χροιά των πνευστών οργάνων, με το θεατρικό δρώμενο που εξελίσσεται ταυτόχρονα στην σκηνή.

Δημιουργός και πρωταγωνίστρια, του δρώμενου είναι η κ. Μαρία Σπυροπούλου. Έτσι με την συντροφιά των μουσικών χρωμάτων από όλες τις εποχές τα πνευστά θα συνδυάσουν τις ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΝΟΕΣ με την ανοιξιάτικη διάθεση του Μαΐου.

Τις προσαρμογές των μουσικών θεμάτων έκανε ο Γιώργος Μπαμπαράκος και ο Χρήστος Ασημακόπουλος. Θα ακουστούν θέματα των: Maurice Ravel, Aram Khachaturian, G.F. Handel, W.A. Mozart, Beethoven, Tchaikovsky, Mendelssohn, Rossini, A. Vivaldi, Edward Gynt, Rolling Stones, Beatles, M. Jackson, J. Horner, Bob Dylan, Irvin Berlin, Louis Prima.

Η ερασιτεχνική  ομάδα των “Blowin' in the wind” ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2011 και αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία νέων μουσικών από τα Καλάβρυτα και την Ακράτα. Στόχος του συνόλου είναι η ανάδειξη του μουσικού πλούτου που υπάρχει στην ιδιαίτερη “φωνή” των πνευστών οργάνων, καθώς και η δημιουργική επικοινωνία των μελών του συγκροτήματος με το φιλόμουσο κοινό. Το συγκρότημα από την δημιουργία του παρουσιάζει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας και καλύπτει μουσικά κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις. Επίσης η ομάδα, θέλοντας να συμβάλει στην διάδοση των πνευστών μουσικών οργάνων παρουσιάζει ειδικά εκπαιδευτικά - μουσικά προγράμματα σε δημοτικά και γυμνάσια της περιοχής μας. Η σύνθεση του καθώς και ο αριθμός των μουσικών που συμμετέχουν καθορίζεται πάντα ανάλογα με τις ανάγκες των εκδηλώσεων που καλείται να καλύψει.

Τη διεύθυνση των “Blowin' in the wind” έχουν οι Γιώργος Μπαμπαράκος (Μαέστρος της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων) και Χρήστος Ασημακόπουλος (Μαέστρος της Φιλαρμονικής Ακράτας).

Τα μέλη του συγκροτήματος που αποτελούν και το βασικό κορμό της ομάδας είναι:

Χριστίνα Ροδοπούλου (Flauto), Σαράντης Πατρινός (Clarinet), Γεωργία Γιαννοπούλου (Clarinet), Χρήστος Ασημακόπουλος (Sax Alto), Φωτεινή Στεφανοπούλου (Sax Alto), Τίμος Σπανόπουλος (Sax Tenore), Γιώργος Μπαμπαράκος (Trumpet), Χριστίνα Μπαρλογιάννη (Trumpet), Μαρία Κακαβά (Baritone), Χάρης Αργάνης (Baritone), Παναγιώτης Μπιζούτης (Tuba), Νίκος Στρουμπούκης (Drums).

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates