Ρεσιτάλ Κιθάρας του Μάκη Καραντωνίου (27-04-2013)

22ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

τoυ Μάκη Καραντωνίου

Σάββατο 27 Απριλίου 2013, 8.30 μ.μ.

 

Ο Μάκης Καραντωνίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Σε μικρή ηλικία παίρνει από τον πατέρα του τα πρώτα μαθήματα κιθάρας, ενώ από το 1988 δάσκαλός του είναι ο Δημήτρης Ιωάννου.
Το 1992 γράφεται στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου από τον οποίο με υποτροφία στο "Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης" παίρνει το 2002 το δίπλωμά του με "Άριστα παμψηφεί". Αργότερα ο ίδιος εμπλουτίζει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του παρακολουθώντας σεμινάρια με προσωπικότητες της κιθάρας όπως οι: L. Brouwer, H. Käppel, A. Desiderio, R. Dyens, J. Morel κ.ά.
Ο Μάκης Καραντωνίου έχει δώσει κατ’ επανάληψη ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του Εξωτερικού, ενώ έχει αποσπάσει πέντε Α΄ και τρία Β΄ Βραβεία σε ισάριθμους διαγωνισμούς που έλαβε μέρος.

Έλληνες συνθέτες όπως οι Ν. Μαμαγκάκης, Λ. Χατζηλεοντιάδης και Κ. Αγουρίδης του έχουν αφιερώσει έργα τους, ενώ ο ίδιος έχει ηχογραφήσει σε CD πολλά έργα του Νίκου Μαμαγκάκη, η συνεργασία με τον οποίο είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνισή του στο Μέγαρο Αθηνών (Κονσέρτο με την Συμφωνική της ΕΡΤ) στο Ηρώδειο (Όπερα "Ερωφίλη") και στην Ορλεάνη της Γαλλίας (Ερωτόκριτος).
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάκης Καραντωνίου έχει συνθέσει ο ίδιος έργα δικά του ("Ολβιον", "Ποτάμι ο καιρός") και επίσης διασκευάσει ("Μεγάλος Ερωτικός" – Μ. Χατζιδάκις, "Λιανοτράγουδα" Δ. Παπαδημητρίου – 9 Τραγούδια) και τέλος έχει ηχογραφήσει έργα ("Νέα Εκδρομή", "Λιανοτράγουδα", "Ποτάμι ο καιρός", "Ρεμπερτόριο") με γνωστές εταιρείες δίσκων.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates