Ρεσιτάλ Κιθάρας του Δημήτρη Κωστόπουλου (26-04-2013)

22ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

του Δημήτρη Κωστόπουλου

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, 8.30 μ.μ.

 

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Σε ηλικία 8 χρόνων γράφτηκε στο τμήμα κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Αργυρούπολης με καθηγητή τον Δημήτρη Ξενάκη, η παρουσία του οποίου υπήρξε καθοριστική στην μουσική του εξέλιξη και παιδεία. Πήρε το πτυχίο του  με άριστα παμψηφεί και διάκριση το 2008.

Το 2009 πήρε το “diplome superieur” από την “Schola Cantorum” με καθηγητή τον Βαγγέλη Μπουντούνη και συνέχισε μαζί του μαθήματα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης. Πήρε το δίπλωμα κιθάρας, τον Ιανουάριο του 2012 με άριστα παμψηφεί και διάκριση. Το 2009 αποφοίτησε από το μουσικό γυμνάσιο-λύκειο Αλίμου και σήμερα είναι τεταρτοετής στο τμήμα μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολουθεί ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Σκαλκώτα με καθηγητή τον Μιχάλη Τραυλό. 'Έχει πάρει πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και συνεχίζει μαθήματα σύνθεσης. Παράλληλα παρακολουθεί masterclass με τον Στέλιο Μούστο. Έχει επίσης παρακολουθήσει masterclass με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο, την Έλενα Παπανδρέου, τον Oscar Ghiglia και τον Harold Gretton. Έχει λάβει μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς κιθάρας. Το 2005 πήρε Α΄ έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Πνευματικού Κέντρου “Ο Φίλων”, το 2006 πήρε το Α΄ βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για νέους κιθαριστές στο Ωδείο Ραζή και το ίδιο έτος πήρε το Α' βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας για νέους κιθαριστές του δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Τον Απρίλιο του 2012 απέσπασε το Γ΄ βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό του Φεστιβάλ κιθάρας Βέροιας (β΄ κατηγορία) και τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κέρδισε δύο Α΄ βραβεία, στον διαγωνισμό κιθάρας του Ωδείου Αthenaeum και του Ωδείου 'Εντεχνον αντίστοιχα στην μεγάλη κατηγορία. Τέλος, συμμετέχει στην ορχήστρα “οι κιθαριστές”, με σημαντικές εμφανίσεις.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates