Ρεσιτάλ πιάνου της Μαριλένας Σουρή (18-02-2013)

 PODIUM Νέων Καλλιτεχνών

Ρεσιτάλ πιάνου

της Μαριλένας Σουρή

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, 7.30μ.μ.

είσοδος ελεύθερη


Πρόγραμμα

1)  J.S. Bach - F. Busoni:  Chaconne in D Min.

2)  L.v. Beethoven: Sonata, op.110, no.31

3)  J. Brahms: Intermezzi, op.118

4)  R. Schumann: Piano Concerto, op.54                     

Στο πιάνο συνοδεύει ο Φώτης Ματζαρίδης


Μαριλένα Σουρή

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1988 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών με καθηγήτρια την Τότα Θεοδωροπούλου (Πατραϊκό Ωδείο).

Συνέχισε τις σπουδές της με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Αγάθη Λειμονή, με την οποία απέκτησε πτυχίο πιάνου το 2009 με Άριστα παμψηφεί (Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου). Το 2008 έγινε δεκτή κατόπιν ακρόασης στην ακαδημία Schola Cantorum των Παρισίων στον κύκλο Superieur.Έχει συμμετάσχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων (Χ.Ο.Ν.) απ’ όπου απέσπασε το Α΄Πανελλήνιο βραβείο (2009,2010). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses με διακεκριμένους καθηγητές και σολίστες πιάνου όπως: Lilia Boyadjieva, Igor Petrin, Ian Jones, ΒίνιαΤσόπελα, Konstantin Ganev και Julia Ganeva, Raquel Boldorini, Carlos Llama, Michele Rossetti, Hiroaki Takenouchi, Aaron Shorr, Rudina Ciko, Julian Jacobson, Daniel Blumenthal, Aquilles Delle Vigne, France Clidat, Fernando Puchol, SylviaHsiang Taichu, Dorian Leljak, Yuri Bogdanov, Kiyoko Sakai, Alessandro Di Marco, Daniele Petralia, Nicolai Zivkovic, Borislava Taneva, Yuval Admony. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια στα πλαίσια διεθνών φεστιβάλ και Ακαδημιών (PrimaveraPianistica-Belgium2011), Διεθνής Ακαδημία Πόρου, 2009/2010/2011/2012.

Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει εμφανιστεί σε πολλές εκδηλώσεις στην Αθήνα (Αίθουσα Φιλολογικού συλλόγου Παρνασσού, Κηποθέατρο Παπάγου, Έπαυλη Χρηστοφή), στον Πόρο (εγκαίνια Ιερού Ναού του Ποσειδώνα, Ρώσικος Ναύσταθμος, Μέγαρο Συγγρού) και στην Πάτρα (Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών κ.ά.). Έχει συμπράξει τρεις φορές κατόπιν ακρόασης με την ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη στο πλαίσιο  της Διεθνούς θερινής ακαδημίας Πόρου, στο κοντσέρτο K466 για πιάνο σε ρε ελάσσονα του W.A.Mozart, (2010), στο concerto K365 για δύο πιάνα σε μι ύφεση του W.A.Mozart (2011) και στο concerto BWV 1060 για δύο πιάνα σε ντο ελάσσονα του J.S. Bach (2012).

Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα τσέμπαλου και συνοδείας baroque (basso continuo) από το 2009 με καθηγητή το Μάρκελλο Χρυσικόπουλο (Δημοτικό Ωδείο Πατρών). Ως τσεμπαλίστα, έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και τo 2011 έγινε δεκτή ως μέλος της νεοσύστατης Camerata Junior υπό τη διέυθυνση του Δημήτρη Σέμση, με την οποία συμμετείχε σε συναυλία το Μάιο του 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια τσέμπαλου και συνοδείας, καθώς και σε συναυλίες, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου (Μουσικό Χωριό 2009 και 2010).

Είναι μέλος της ορχήστρας του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2006, έχοντας δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στην τάξη Διπλώματος Πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου (τάξη Αγάθης Λειμονή). Είναι, ακόμη, κάτοχος πτυχίου του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates