Σεμινάριο "Σύνθεση Ήχου και Ηλεκτρακουστικής Μουσικής" (30-31.03.2013)

Σεμινάριο

“Σύνθεση Ήχου και

Ηλεκτρακουστικής Μουσικής”

30-31 Μαρτίου 2013

Σάββατο 30:   3.00 μ.μ. - 6.00 μ.μ.
Κυριακή 31:  11.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

 

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (Κ.ΣΥ.Μ.Ε.) διοργανώνει μια σειρά σεμιναρίων αφιερωμένα στην σύνθεση ήχου και ηλεκτρακουστικής μουσικής και απευθύνεται σε όσους αναζητούν εμπεριστατωμένη γνώση και κατάρτιση πάνω στα σημαντικότερα τεχνικά και αισθητικά ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη ηχοπλασία. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Μαρίνος Κουτσομιχάλης.

Το πρώτο διήμερο με τίτλο “Εισαγωγή στην Σύνθεση Ήχου και την Ηλεκτρακουστική Μουσική” θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου 2013 και θα αφορά μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της ψηφιακής αναπαράστασης σήματος και των βασικών τεχνικών σύνθεσης ήχου, μια παρουσίαση των σημαντικότερων περιβαλλόντων συντακτικού και γραφικού προγραμματισμού για ηχητικές και μουσικές εφαρμογές καθώς και λοιπού λογισμικού, και τέλος μια εισαγωγή στην φιλοσοφία της ηλεκτρονικής/ηλεκτρακουστικής μουσικής και των διαφόρων ιδιωμάτων αυτής. Για το πρώτο σεμινάριο δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις παρά μόνο οξυδέρκεια, στοιχειώδη εξοικείωση με τους Η/Υ και διάθεση για προσωπική τριβή και έρευνα.


Ο Μαρίνος Κουτσομιχάλης (Αθήνα, 1981) εργάζεται ως καλλιτέχνης χρησιμοποιώντας κυρίως ήχο και περιστασιακά άλλα μέσα, όπως προβολές οπτικού υλικού, αντικείμενα ή φως. Τα έργα του πραγματεύονται το ίδιο το υλικό που τα απαρτίζει και είναι ως επί το πλείστον έντονα βιωματικά. Παρουσιάζει συστηματικά τη δουλειά του ανά τον κόσμο σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ, όπως: Pixel X (Μπέργκεν), Fylkingen (Στοκχόλμη), I-R-L (Παρίσι), McNeil Street Pumping Station New Music Festival (Σρέβεπορτ), Center for Art Tapes (Χάλιφαξ), Audiorama (Στοκχόλμη), FKL Conference (Φλωρεντία), Post Avant-Garde Underground Festival (Λωζάνη), Tweak festival (Λίμερικ), Expo Leeds (Λήντς), Tetrahedron (Γάνδη), AS Rymer Auditorium (Γιορκ), Evolution Festival (Λήντς), Mirfestival (Αθήνα), ElectroMedia Works Festival (Αθήνα), κ.α.

Έχει φιλοξενηθεί σε ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς στην Ευρώπη, όπως τα EMS (Στοκχόλμη), MRC (Γιορκ), Steim (Άμστερνταμ), CCMR-KSYME (Αθήνα). Έχει διδάξει στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης και το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας στην Αθήνα και τον έχουν προσκαλέσει να μιλήσει για το έργο του σε διάφορες Ακαδημίες, όπως η Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου και το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου (Ερμούπολη). Έχει μεταπτυχιακό στην σύνθεση με ψηφιακά μέσα από το πανεπιστήμιο του Γιορκ (υπό την επίβλεψη του Dr Tony Myatt) και συνεχίζει τις σπουδές του σαν διδακτορικός ερευνητής στο De Montfort University υπό την επίβλεψη των Dr John Richards και Prof Simon Emmerson.

Κόστος συμμετοχής:  40 ευρώ το διήμερο

Η ημερομηνία λήξης των εγγραφών είναι η Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, τηλ. 2610-277740 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates