Violin +3. Ρεσιτάλ βιολιού με την Τάνια Σικελιανού (28-05-2012)

Violin +3

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, 9.00μ.μ.

είσοδος ελεύθερη

Τη Δευτέρα 28 Μαΐου στις 9μ.μ, και στα πλαίσια του «Μουσικού Μαΐου», η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνει Ρεσιτάλ βιολιού της Τάνιας Σικελιανού. Σε ένα πρόγραμμα σύγχρονης μουσικής με δεξιοτεχνικές απαιτήσεις η Τ. Σικελιανού θα ερμηνεύσει έργα των: Κ. Μαντζώρου, Ν. Χαριζάνου, Β. Φιλιππαίου, K. Stockhauzen, G. Kurtag, T. Sikelianou, Hans van Eck. Τα έργα που θα ερμηνευτούν είναι για βιολί και ηλεκτρονικά και η συναυλία γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (Κ.ΣΥ.Μ.Ε).

Η Τάνια Σικελιανού γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε σύνθεση και βιολί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ξεκίνησε τις σπουδές βιολιού και ανώτερων θεωρητικών στην Πάτρα, τις οποίες τις τελειοποίησε με διπλωματικές εξετάσεις στην Αθήνα, στο βιολί με τον σολίστα Γιάννη Γεωργιάδη και σύνθεση με τον Καθ. Μιχάλη Τραυλό. Έχει συμμετάσχει στο διεθνούς φήμης masterclass the "Summit music festival" στη Ν. Υόρκη με υποτροφία του Ωνασείου Ιδρύματος, στο "Recontres Internationales de Jeunesses Musicales" στην Γενεύη, στο 7th "International Masterclasses" in Brugge  με Καθ. τον A. Brussilovsky, καθώς στην Κοζάνη και Αθήνα με τον Σ. Καφαντάρη.

Συνέχισε μαθήματα βιολιού στο Παρίσι με τον A. Brussilovsky, στην Αθήνα με την Καθ. Ν. Πατρικίδου, και στο Conservatorium οf Amsterdam, με την Joyce Tan και Reinette Thiadens.

Έχει πραγματοποιήσει  συναυλίες και ρεσιτάλ σε φεστιβάλ στην Ελλάδα (Ιεράπετρα, Σκιάθος, Σίφνος), επίσης στην ΑΣΟΕ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Κύπρο και στο Εξωτερικό, USA, Amsterdam (International Gaudeamous Music Week), Italian Institute 2009, Βερολίνο 2009, Schumann House, Bonn 2009, Champ D’Action, de Singel, Antwerp Orpheus Instituut, Gent and Flagey in Brussels (2011). Έχει κάνει την ηχογράφηση στην ταινία "Paradise now" (2005) Amsterdam. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με τον βιολονίστα Γιάννη Γεωργιάδη στο Ωνάσειο Ίδρυμα και στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση. Αποφοίτησε με Bachelor (2006) και Master degree (2008) στη Σύνθεση στο Conservatorium οf Amsterdam (καθ. W. Henderickx). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με καθηγητές τους: Klaas de Vries, Daan Manneke, Fabio Nieder και σεμινάρια με καθηγητές τους: Theo Loevendie, Tan Dun & Fabio Nieder. Στη μουσική κινηματογράφου με καθηγητή τον J. Haanstra (2005) και στην electronic music με καθηγητή τον J. Tamminga and live electronic music με Καθ. τον J. Zwaanenburg.

To ακαδημαικό έτος (2009-2010) παρακολούθησε στο Royal Conservatorium of den Hague, το Sonologie course και ήταν ενεργό μέλος στο field recording workshop με καθηγητή τον Justin Bennet.

Το έτος 2010-2011 έγινε δεκτή Advance Master programme, University College in Gent (Βέλγιο), για violin-performance στη σύγχρονη μουσική. Tο Μάρτιο του 2011 πήρε μέρος στο Champ d’Action, Laboratorium 2011 workshop (Αntwerp) με μεγάλη επιτυχία (κέρδισε 3 βραβεία).

Έργα της έχουν παρουσιαστεί από το Nieuw Ensemble, Asko Ensemble, Goeyvaerts Strijktrio και στο Contemporary music Festival, Gaudeamus Music Week, Festival in electronic music, Lüneburg, καθώς και σαν guest  συνθέτρια σε project "Seven deadly sins" με τους "Nederlands Blazers Ensemble" και το "Eerste Christelijk Lyceum" στην Ολλανδία. Επίσης έχει παρουσιαστεί στο Radio 4, στο Amsterdam. Το Μάϊο του 2008 παρουσίασε με επιτυχία την πρώτη της Όπερα "Μήδεια" σε συνεργασία με την θεατρική σχολή του Amsterdam. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, Ολλανδία (Muziekgebouw aan’t IJ, Paradiso), Βέλγιο, Γερμανία, Mεξικό.

Συνεργάζεται  με visual artists, χορευτές και χορογράφους καθώς και πιανίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Σεπτέμβριο του 2010, πήρε το πρώτο βραβείο, στο Διεθνή Διαγωνισμό "Αndreas Drekis award" για Όπερα με θέμα Ελίκη Αθάνατος. To 2009 στο Διεθνή διαγωνισμό Σύνθεσης "Queen Elizabeth competition", με το έργο της Μορφοπλασία, για πιάνο και ορχήστρα, προκρίθηκε στο semi-final. Έγινε μέλος στην Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και Genootschap van Nederlandse Componisten (Ένωση Ολλανδών Συνθετών).

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates