Μουσικό ταξίδι χωρίς τον Astor Piazzolla (11-05-2012)

Μουσικό ταξίδι

χωρίς τον Astor Piazzolla

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, 9.00μ.μ.

είσοδος ελεύθερη

Την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 9.00 μ.μ, ο Ανδρόνικος Καραμπέρης στην κιθάρα με τη συνοδεία βιολιού από τη Μαρία Γούτου, θα μας ταξιδέψουν από την Ausencias, στο Tango del Angel, στις Cuatro Estaciones Porteñas και θα τερματίσουν με τις αγαπημένες μελωδίες από την Histoire du Tango.

 

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης μεγάλωσε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα στο Ωδείο «Φ. Νάκας», παράρτημα Πατρών, με καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Κυδωνιάτη από όπου το 2002 πήρε το πτυχίο του με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αθήνα, στο Ωδείο «Athenaeum», με καθηγήτρια την κ. Λίζα Ζώη, λαμβάνοντας το 2007 δίπλωμα με βαθμό Άριστα. Έχει παρακολουθήσει σαν ενεργό μέλος master classes των D. Russell, J. Willard, V. Mikulka, R. Dyens ενώ συμμετέχει ενεργά για δεκαεννιά συνεχόμενα χρόνια στο φεστιβάλ κιθάρας των Λ. Ζώη- Ε. Ασημακόπουλου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Πάτρα.

Έχει δώσει ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα αλλά και συναυλίες μουσικής δωματίου με διάφορα σύνολα σε διάφορες αίθουσες της Πάτρας και της Αθήνας. Από το 2004 έως το 2007 ήταν μέλος του κιθαριστικού Trio Athenaeum. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει κλασική κιθάρα στη Φιλαρμονική Εταιρία  Ωδείο Πατρών.

 

Η Μαρία Γούτου είναι απόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, με βαθμό Άριστα. Διπλωματούχος Βιολιού (Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών) με βαθμό Άριστα (10) και Α΄ Βραβείο παμψηφεί. Πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας, της τάξης της κ. Φιλιππαίου Βασιλικής με βαθμό Άριστα (10). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο βιολί στην τάξη της κ. Μίλκοβα Όλγας και συνέχισε το δίπλωμά της στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τον κ. Γκικόντη Σπύρο.

Υπήρξε μέλος στο Ιόνιο Κουαρτέτο, στη Συμφωνική Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου ως κορυφαία στα Β΄Βιολιά. Έχει συμπράξει σε συναυλίες με πολλά μουσικά σύνολα (κουϊντέτο Ιονίου Πανεπιστημίου), Afetti (Παλαιάς Μουσικής), σαν Α΄Βιολί  σε ορχήστρες και καλλιτέχνες (Μ. Φαραντούρη, Ε. Αρβανιτάκη, Ν. Ξυδάκη, Γ. Κατσαρό, Ν. Λοτσάρη), σε μουσικές σκηνές και αίθουσες συναυλιών, όπως Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Ζάππειο (συνεργασία με την ΕΡΤ), Παρνασσό, Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών κ.α. Είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Περιφέρειας Κρήτης στα Α΄Βιολιά και του σχήματος «nuevo siete».

Το 1997 έλαβε το Β΄Βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Έχει κάνει ηχογραφήσεις σε cd για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα του 2004 με τίτλο «Αντίς για Όνειρο»,  με την Ε. Αρβανιτάκη καθώς και σε πρώτη εκτέλεση έργων του Ν. Χαλκιόπουλου-Μάντζαρου. Έλαβε μέρος σε σεμινάρια και master class βιολιού, σεμινάρια ορχήστρας και Θερινές Μουσικές Ακαδημίες με υποτροφίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με τους S. Kravtchenko, Broon, Beluska, Χατζηνίκο κ.α.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates