Ρεσιτάλ πιάνου (25-05-2009)

Ρεσιτάλ πιάνου

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 στις 9 μ.μ και στα πλαίσια του Μουσικού Μαΐου, η Αδαμαντία Πανούτσου θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών. Το ρεσιτάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις 6 Variations του Μπετόβεν, τη Φαντασία K.V.475 του Μότσαρτ, το Rondo Capriccioso του Μέντελσον, τη Σονάτα Νο 2 του Σκριάμπιν και τη Σονατίνα του Ραβέλ.


Η Αδαμαντία Πανούτσου, γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο πιάνο σε μικρή ηλικία, παρακολουθώντας μαθήματα στη Φιλαρμονική Εταιρία-Ωδείο Πατρών, στην τάξη της κας Εύης Πάππας, μέχρι τη Μέση Σχολή. Από την Ανωτέρα Σχολή, φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών με τον Αναστάσιο Πάππας απ’ όπου το 1999 πήρε το Πτυχίο Πιάνου με τον βαθμό “Άριστα παμψηφεί και διάκριση”. Το 2001 ολοκλήρωσε τις σπουδές της, παίρνοντας το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό “Άριστα παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο”. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο «Guildhall School of Music and Drama» του Λονδίνου, στην τάξη του Paul Roberts, απ’ όπου απέκτησε το Master’s Degree in Music Performance.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τους V. Krainev, F.Wibaut, R.Szidon, A. Shorr, M. Tanzini, A. Auer, R. O΄Hora, Μ. Χαιρογιώργου και Α. Παπαστεφάνου, αποσπώντας τα επαινετικά τους σχόλια, ενώ έχει διακριθεί επανειλημμένα σε εσωτερικούς διαγωνισμούς του Δημοτικού Ωδείου. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου, υπό τη διεύθυνση του Παύλου Στεργίου, με την Ορχήστρα Πατρών υπό τη διεύθυνση των Saulius Sondeckis και Δημήτρη Μποτίνη, καθώς και με τη «Φιλαρμονική Ιασίου» στη Ρουμανία, υπό τη διεύθυνση του Peter Marchbank. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και στην Αγγλία και έχει συμμετάσχει στο «Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας» και στον κύκλο «Ημέρες Σύγχρονης Μουσικής» καθώς και στους θεσμούς «PODIUM Νέων Καλλιτεχνών» και Μουσικός Μάϊος», επίσης στην Πάτρα.

Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στα Ανώτερα Θεωρητικά στην τάξη της Βασιλικής Φιλιππαίου, στη Φιλαρμονική Εταιρία-Ωδείο Πατρών και είναι κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.

Είναι καθηγήτρια πιάνου στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και στο Ωδείο Φ. Νάκας.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates