Ρεσιτάλ κλαρινέτου του Χρήστου Γερμόλα (18-03-2012)

Ρεσιτάλ κλαρινέτου του Χρήστου Γερμόλα

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012,  8.30μ.μ.

Στην τελευταία συναυλία του Podium Νέων Καλλιτεχνών 2012, ο Χρήστος Γερμόλας, δίνει ρεσιτάλ κλαρινέτου με έργα J.S. Bach, C.M. von Weber, J. Francaix. Στο πιάνο συνοδεύει η Ελένη Νικολαΐδη.

Ο Χρήστος Γερμόλας γεννήθηκε το 1979 στην Πάτρα. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική σε ηλικία 10 ετών στην Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων με αρχιμουσικό τον Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο και έπειτα σε ηλικία 18 ετών στην Μπάντα του Δήμου Πατρέων.
Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα κλαρινέτου στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Σταμάτη Δελαπόρτα, όπου και πήρε πτυχίο το 2002. Μετά την ένταξή του στην Μουσική του Λιμενικού Σώματος το 2002, συνέχισε τις σπουδές του στο κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών με  καθηγητή τον διεθνούς φήμης σολίστα Σπύρο Μουρίκη, και πήρε το Δίπλωμά του με ΑΡΙΣΤΑ (παμψηφεί) το 2012. Από το 1997 μέχρι το 2002 παρακολούθησε τα Διεθνή Σεμινάρια στα Καλάβρυτα με καθηγητές τους Σπύρο Μουρίκη και David Cambell.

Είναι κάτοχος Διπλώματος Μουσικοδιδασκάλου Εκκλησιαστικής -Βυζαντινής Μουσικής και Πτυχίου Αρμονίας από το Ωδείο Μότσαρτ και πτυχίου Αντίστιξης από το Πρωτότυπο Ωδείο με καθηγητή τον Ευάγγελο Κορδομπούλη. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές του  με καθηγητή τον συνθέτη Μιχάλη Αρχοντίδη στο Ωδείο Αναστοπούλου όπου πήρε το Πτυχίο Ενοργάνωσης Μπάντας και στο Ωδείο Έντεχνον στην Αθήνα το Πτυχίο Φυγής (Φούγκας).

Η Ελένη Νικολαΐδη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2002 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου από το Εθνικό Ωδείο με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α΄ βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικών Επιδόσεων (τάξη Μ. Λαμπρινούδη), καθώς και Ειδική Διάκριση στη Μουσική Δωματίου (τάξη Σπ. Στεργίου).
Παρακολούθησε Ανώτερα Θεωρητικά, Αντίστιξη και Φούγκα, στην τάξη του συνθέτη Περικλή Κούκου. Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας εκπονεί Διδακτορική Διατριβή στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες και φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών ερμηνεύοντας κυρίως έργα μουσικής δωματίου και έργα νέων Ελλήνων συνθετών.
Εργάζεται ως συνοδός εγχόρδων, πνευστών, κρουστών και κλασσικού τραγουδιού στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο.
Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο, Παράρτημα Βριλησσίων.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates