Φλαουτοπία (23-05-2009)

Φλαουτοπία
Το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 στις 9 μ.μ. και στα πλαίσια του Μουσικού Μαΐου το μουσικό σύνολο "Φλαουτοπία", που αποτελείται από τη Μαρία Θεοφίλη, την Ουρανία Καββαδία, τη Χριστίνα-Μαρία Καριπίδη, την Ελένη Κούπα, το Στέλιο Μαγγανά και το Δημήτρη Πετράκη, θα ερμηνεύσει έργα των: J.B. de Boismotrier, L. Zempleni, A. Tcherepnin, T. Simaku, B. Wystraete, S. Joplin, A. Arantes, E. Bozza, T. Medek και Ν. Βήχα.


Το πρωτότυπο αυτό σύνολο των 6 Φλάουτων αυτοπαρουσιάζεται με τον εξίσου πρωτότυπο τρόπο:           

 

Φλαουτοπία

 

Είναι τόσο πρωτότυπος και μαγευτικός όσο και

δύσκολος ο συνδυασμός ενός συνόλου φλάουτων.

Πρωτότυπος και μαγευτικός για τον ασυνήθιστο,

ιδιόμορφο, πλούσιο και αρμονικό ήχο του και

δύσκολος για τη συνεχή και επίμονη ανάγκη τονικού

συντονισμού, ενός συντονισμού που δεν εξαρτάται

από χορδές αλλά από πνοές.

Η δυσκολία δεν περιορίζεται στην εκτέλεση αλλά και

στη σύνθεση. Αυτό όμως δεν εμπόδισε σημαντικούς

συνθέτες από την εποχή του Baroqueμέχρι και

σήμερα, να γράψουν για δύο, τρία ή και περισσότερα φλάουτα.

Εμείς, αγαπώντας τη μουσική και το φλάουτο,

μελετάμε, παίζουμε, ονειρευόμαστε και προχωράμε

στους δρόμους της κοινής μας… Φλαουτοπίας


Μαρία Θεοφίλη. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Με καθηγητή τον Σπύρο Α. Παπικινό ξεκίνησε το 1995 μαθήματα φλάουτου στο Ωδείο «Ν. Ριζοπούλου» και συνέχισε τις μουσικές της σπουδές, με τον ίδιο καθηγητή, στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες»,αποκτώντας τον Ιανουάριο 2009 Δίπλωμα στο φλάουτο (Άριστα παμψηφεί και Β΄ Βραβείο). Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου με ρεπερτόριο που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μουσικής δημιουργίας και έχει ερμηνεύσει έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών σε ά εκτέλεση (Γ. Μηνάς, Σ. Γεωργιάδης). Είναι μέλος του συνόλου φλάουτων «Φλαουτοπία», με το οποίο εμφανίζεται συχνά τα τελευταία χρόνια. Έχει, επίσης, συμπράξει με την ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας (πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, 2005).


Ουρανία Καββαδία. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε φλάουτο με την Iwona Beata Glinka στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες», απ΄ όπου πήρε το Δίπλωμά της με Άριστα Παμψηφεί. Παρακολούθησε master classes με τον Peter-Lukas Graf και τον  Philippe Pierlot, ως ενεργό μέλος.  Αποτέλεσε μέλος της Ορχήστρας Νέων της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου.  Σπούδασε, επίσης, ανώτερα Θεωρητικά – Αρμονία και Αντίστιξη με τον Δημήτρη Συκιά στο Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας απ’ όπου πήρε το πτυχίο της.  Από το 2007 είναι μέλος του Συνόλου «Φλαουτοπία», ενώ παράλληλα διδάσκει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από τον Απρίλιο 2008 συνεργάζεται με το Τμήμα Ερευνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Χριστίνα-Μαρία Καριπίδη.  Γεννήθηκε στην Ελβετία το 1985 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο και ήδη βρίσκεται επί πτυχίω. Το 1998 ξεκίνησε τις σπουδές της στο φλάουτο και βρίσκεται στην Ανωτέρα τάξη. Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος γερμανικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει Γερμανικά. 


Ελένη Κούπα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο φλάουτο στο Αττικό Ωδείο και συνέχισε στο Ωδείο Μουσική Εκπαίδευση με τον Σπύρο Α. Παπικινό, απ’ όπου πήρε πτυχίο με Άριστα Παμψηφεί το καλοκαίρι του 2004 και το Δίπλωμά της το καλοκαίρι του 2007. Από το 1998 μέχρι το 2001 υπήρξε μέλος της έντεχνης ορχήστρας του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων ΟΤΕ και της μπαντίνας του Δήμου Αθηναίων. Είναι μέλος του συνόλου «Φλαουτοπία» και από το 2001 είναι μόνιμο μέλος της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος.


Μαγγανάς Στέλιος.  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Ωδείο «Κ. Ριζοπούλου», όπου και απέκτησε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Β΄ Βραβείο (τάξη Κ. Ριζοπούλου 1999), καθώς επίσης πτυχίο ενοργάνωσης με Άριστα Παμψηφεί (τάξη Π. Πρόκου 1994) και Δίπλωμα Σύνθεσης με Άριστα Παμψηφεί (τάξη Ν. Φυλακτού 2005). Σήμερα διδάσκει Πιάνο και Θεωρητικά στα Ωδεία Κ Ριζοπούλου, Πυθαγόρειο και Μουσική Σχολή Ν. Φιλοθέης, ενώ είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ηχοτρόπιο Ωδείο. Από το 2005 παρακολουθεί μαθήματα φλάουτου. Μεταξύ άλλων είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕΙ Πειραιά. 


Δημήτρης Πετράκης.  Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην ηλικία των 12 χρόνων. Βρίσκεται στην Ανωτέρα τάξη του φλάουτου με καθηγητή τον Σ. Παπικινό. Παρακολουθεί μαθήματα Ανώτερων Θεωρητικών και είναι κάτοχος του Πτυχίου Αρμονίας. Παράλληλα με τις μουσικές του σπουδές συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σύνολα με εμφανίσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.     


Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου  7 – τηλ. 2610 277740, με ελεύθερη είσοδο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates