Ρεσιτάλ των A. Tejedor & Ι. Σοφού (08-04-2012)

Ρεσιτάλ μαντολίνου - κιθάρας των A. Tejedor και Ι. Σοφού

Κυριακή 8 Απριλίου 2012, 8.30μ.μ.

 

Domenico Scarlatti: Sonate g-Moll
Domenico Scarlatti: Sonate d-Moll
Astor Piazzolla: Histoire du Tango
Carlo Munier: Capriccio Spagnoulo
Raffaele Calace: Danza Spagnuola

 

Ana Belén Tejedor de la Iglesia

Αριστούχος στο μαντολίνο, τη μπαντούρια και το τενόρ λαούτο, πήρε το Πτυχίο της το 2003 στην γενέτειρά της την Ισπανία και συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στο Λουξεμβούργο με τον Juan Carlos Muñoz παίρνοντας το 2006 Δίπλωμα μουσικής δωματίου στο κρατικό ωδείο του Esch-sur-Alzette και δίπλωμα σολίστ μαντολίνου το 2009 ενώ στον Διεθνή Διαγωνισμό για νέους σολίστ του Λουξεμβούργου κατέκτησε δυο φορές το Α΄ Βραβείο.

Έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με πολλά σύνολα μουσικής δωματίου και ορχήστρες νυκτών εγχόρδων ενώ έχει εμφανισθεί και ως σολίστ με ορχήστρες στην Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Τσεχία και Ιταλία. Στην Ελλάδα ήλθε το 2007 για να διδάξει 2 χρόνια στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.

Σήμερα είναι καθηγήτρια στο Σύγχρονο Ωδείο Πατρών και στην Πατραϊκή Μαντολινάτα, στην οποία δημιούργησε παιδική ορχήστρα νυκτών εγχόρδων. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ μαντολίνου με την Ορχήστρα Πατρών και με την Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής αποσπώντας άριστες κριτικές.


Γιάννης Σοφός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στο Θουκυδίδειο ωδείο και το 2008 πήρε το δίπλωμα κιθάρας με "άριστα παμψηφεί" στην τάξη του Στέλιου Μούστου.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς παίρνοντας μεταξύ άλλων το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και στις δύο ηλικιακές κατηγορίες. Το 2005 και 2008 κατέκτησε δύο φορές το Α΄ βραβείο στον διαγωνισμό "Ο Φίλων" στα επίπεδα μέσης και πτυχίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας σε πολλά διεθνή φεστιβάλ με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καθηγητές και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με θέμα την ερμηνεία της αναγεννησιακής και της μπαρόκ περιόδου. Είναι μέλος του Θουκυδίδειου Κιθαριστικού Κουαρτέτου και Ντουέτου. Από το 2006 διδάσκει στο ίδιο Ωδείο και πολλοί από τους μαθητές του έχουν ήδη λάβει βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς.

Το 2010 αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates