Στέφτηκε με επιτυχία το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών (29-8-2011)

Στέφτηκε με επιτυχία το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών «Days of percussion 2011», που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τέχνης Κρουστών Οργάνων και πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών, από την Πέμπτη 25/8/2011 έως και την Κυριακή 28/8/2011.

Ιδιαίτερη χαρά νιώθει και η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών που ήταν συνδιοργανώτρια των «Days of percussion 2011» και συγχαίρει τους μαθητές της που διακρίθηκαν με Βραβεία στον «1ο Διεθνή Διαγωνισμών Κρουστών για Νέους Σολίστ».

Στα πλαίσια του φεστιβάλ αυτού, πραγματοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων, όπως συναυλίες με τους κορυφαίους, διεθνώς, σολίστες Nebojsa Jovan Zivkovic, Πέτρο Κούρτη, Tsuey-Ying Tai, Master Classes και διαλέξεις με τους Γιώργο Κόλλια, N.J. Zivkovic, Κωνσταντίνο Βορίση, Πέτρο Κούρτη, Βερβαινιώτη Αγγελική, καθώς και εκθέσεις κρουστών οργάνων από τους κατασκευαστές Μάμαλη Αναστασία, Descarga Percussion και Siasos drums.

Εξέχουσα θέση καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ κατείχε ο «1ος Διεθνής Διαγωνισμός Κρουστών για Νέους Σολίστ» όπου συνολικά βραβεύτηκαν επτά νικητές, σε τρεις κατηγορίες.

Αναλυτικά:

Την Παρασκευή 26/8/2011 στην ενότητα Drums

• Ο Βασιλόπουλος Παναγιώτης κατέκτησε το 3ο βραβείο στην Junior κατηγορία (σπουδαστής της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών)

• Ο Λαμπράκος Γιώργος κατέκτησε το 2ο βραβείο στην Advanced κατηγορία.

Το Σάββατο 27/8/2011 στην ενότητα Keyboards

• Η Ματσατσίνη-Υφαντή Χριστίνα κατέκτησε το 2ο βραβείο στην Medium κατηγορία (έπαθλο η συμμετοχή της με συναυλία στο PODIUM Νέων Καλλιτεχνών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών)

• Η Αναγνωστίδου Κατερίνα κατέκτησε το 3ο βραβείο στην Advanced κατηγορία.

Την Κυριακή 28/8/2011 στην ενότητα Snare Drum

• Ο Χουμουρίτης Θωμάς κατέκτησε το 3ο βραβείο στην Junior κατηγορία (σπουδαστής της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών).

• Η Ματσατσίνη-Υφαντή Χριστίνα κατέκτησε το 2ο βραβείο στην Medium κατηγορία,

• Ο Κυριαζής Παναγιώτης κατέκτησε το 3ο βραβείο στην Medium κατηγορία (σπουδαστής της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών),

• Ο Γκιολές Φάνης  κατέκτησε το 3ο βραβείο στην Advanced κατηγορία.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τέχνης Κρουστών Οργάνων θέλει να ευχαριστήσει όσους συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ αυτού και συγκεκριμένα: τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, την Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, το Αχαϊκό Ωδείο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, το κατάστημα Δίηχο, τον αρχιτέκτονα Γιάννη Ευσταθίου, την YAMAHA, τα μουσικά καταστήματα Music Station και Σπύρος Νάκας, τις εταιρείες Zildjian, Vic Firth, Evans, Innovative Percussion, Extreme Isolation, τους κατασκευαστές Αναστασία Μάμαλη, Siasos drums και Descarga Percussion, την Νεανική Ομάδα Αγίου Δημητρίου Πατρών καθώς και όλους όσους βοήθησαν ατομικά για να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates