Μουσική για βιόλα και πιάνο (15-05-2011)

Μουσική για Βιόλα και Πιάνο

Κυριακή 15 Μαΐου 2011, 9.00μ.μ.

είσοδος ελεύθερη

Στα πλαίσια του «Μουσικού Μαΐου», η Elisabeth Schaefer, βιόλα και ο Σπύρος Κουτσουβέλης, πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των: J. N. Hummel, R. Schumann, F. Liszt και R. Clark.

Η σύμπραξη των δύο καλλιτεχνών φέρνει κοντά την κρυστάλλινη διαύγεια του πιάνου με το ζεστό ήχο της βιόλας και επιτρέπει να ακουστούν αριστουργήματα γραμμένα γι’ αυτόν τον ασυνήθιστο συνδυασμό, που δεν ακούγονται συχνά. Η σύμπραξη των δύο καλλιτεχνών ξεκινά το 1997, με συνεχείς εμφανίσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα όπως Λάρισα, Πάρο, Λαύριο, Τήνος, Ωρωπός, καθώς και στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας.

Έχουν συμμετάσχει στο εαρινό φεστιβάλ της Έδεσσας και στο διεθνές φεστιβάλ Kochilia στη Λίμνη/Ευβοίας, όπως και στην σειρά Μουσικής Δωματίου του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός». Το ρεπερτόριό τους εκτείνεται από την μπαρόκ, κλασσική, ρομαντική έως και τη σύγχρονη μουσική.

Η Elisabeth Schaefer γεννήθηκε στη Γερμανία. Οκτώ ετών άρχισε μαθήματα βιολιού, αργότερα και μαθήματα βιόλας. Μετά το Λύκειο σπούδασε με τον Z. Magyar και στην Μουσική Ακαδημία της Φραγκφούρτης με τον  E. Schloifer. Επίσης Μουσική Δωματίου με το Buchberger-Quartett και τον H. Zender και ερμηνεία σύγχρονης μουσικής με τον B. Kontarsky. Συμμετείχε σε σεμινάρια Μουσικής Δωματίου με τους σολίστες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου και με το Orpheus-Quartett του Duesseldorf, σεμινάρια ορχήστρας με τον N. Harnoncourt  και ανώτερα σεμινάρια με τον M. Brockhaus. Υπήρξε μέλος της ορχήστρας δωματίου Schlierbach και της ραδιοφωνίας του Kaiserslautern, επίσης δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο του Bergen-Enkheim βιολί και βιόλα. Από το 1991 είναι μόνιμο μέλος της Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, με την οποία έχει εμφανιστεί και σαν σολίστα. Παράλληλα με την ορχηστρική της δραστηριότητα εμφανίζεται σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Σπύρος Κουτσουβέλης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή. Μετά την απόκτηση του διπλώματός του, ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές με την Carola Grindea στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία επελέγη από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου ως πιανίστας για τις παραστάσεις, εξετάσεις και σεμινάρια που διοργανώνει. Έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Άργους, στο Ωδείο Αττικής Ν. Σμύρνης και στο Ωδείο Μουσική Σπουδή. Παράλληλα με τη διδακτική του δραστηριότητα εμφανίζεται με ρεσιτάλ και συναυλίες στην Αθήνα, Λαύριο, Πρέβεζα, Λάρισα, Πάρο και άλλες πόλεις, επίσης στο εξωτερικό στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, στη Ρήγα Φερραίου 7, με είσοδο ελεύθερη.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates