Ολοκληρώθηκε το 20ο Φεστιβάλ Κιθάρας (15-18 Απριλίου 2011)

Επιτυχία σημείωσε το 20ο Φεστιβάλ Κιθάρας
Λίζας Ζώη - Ευάγγελου Ασημακόπουλου
με συμμετοχή του Roland Dyens,
στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

 

Από την Παρασκευή 15 έως και τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών το 20ο Φεστιβάλ Κιθάρας των Λίζας Ζώη και Ευάγγελου Ασημακόπουλου, το οποίο φέτος κλείνοντας 20 χρόνια, φιλοξένησε τον διεθνούς φήμης κιθαριστή και συνθέτη Roland Dyens, ο οποίος δίδαξε και έδωσε ρεσιτάλ (Σάββατο 16 Απριλίου, 8.30μ.μ.) στα πλαίσια του Σεμιναρίου και προέδρευσε στη Γ΄ κατηγορία στο διαγωνισμό κιθάρας.

Ο αριθμός συμμετοχών ξεπέρασε τα προηγούμενα χρόνια, με προσελεύσεις από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Το επίπεδο των σπουδαστών παρουσιάστηκε αρκετά υψηλό, κάτι που επεσήμανε ιδιαίτερα και ο Roland Dyens.

Οι διαλέξεις του Σεμιναρίου και οι Συναυλίες ήταν εξαιρετικές και πρωτότυπες, με την Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής σε πληρότητα. Ειδικά στο ρεσιτάλ του Roland Dyens ο κόσμος είχε κατακλύσει όχι μόνο την Αίθουσα Συναυλιών, αλλά και τη σκάλα, αποθεώνοντας τον καλλιτέχνη, ο οποίος εκτός της άρτιας ερμηνείας του γοήτευσε τους πάντες με την απλότητά του και τη φιλική του διάθεση.

Τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου από τις 13.00μ.μ. και μετά πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Κιθάρας ξεκινώντας από την Α΄κατηγορία με τους μικρούς κιθαριστές. Οι σπουδάστριες,  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Καννά  Δήμητρα και Κρέτση-Σιαμπαλιώτη Αικατερίνη-Ζωή έλαβαν το Α΄ και Γ΄ Βραβείο, αντίστοιχα (στην Α΄κατηγορία), μαθήτριες και οι δύο της Τάξης του καθηγητή Παναγιώτη Κυδωνιάτη.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates