Συναυλία με το Αθηναϊκό Κουϊντέτο "Δημήτρης Δούνης" (17-04-2011)

Συναυλία Αθηναϊκού Κουϊντέτου

“Δημήτρης Δούνης”

Κυριακή 17 Απριλίου 2011, 9.30μ.μ.

 
A. Vivaldi: Concerto per liuto in Re maggiore RV93
A. Amadei: Suite Marinaresca
C. Mandonico: Music for play
N. Λάβδας: Dances Grecques  No1&2

 

 

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ “Δημήτρης Δούνης”

Γιώργος Γουμενάκης - μαντολίνο
Μιχάλης Σιδηρόπουλος - μαντολίνο
Γιάννης Γουμενάκης - μαντόλα
Γιώργος Θεοδωρόπουλος - μαντολοτσέλο
Βασιλική Λεοντάρη - Κιθάρα

Οι πέντε ταλαντούχοι καλλιτέχνες έχοντας ήδη πραγματοποιήσει ο καθένας χωριστά μια επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο της μουσικής, ίδρυσαν το 2009 το Αθηναϊκό Κουιντέτο “Δημήτρης Δούνης”. Το όνομα αυτό δόθηκε για να τιμηθεί ένας απ' τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του μαντολίνου με διεθνή σταδιοδρομία, που παράλληλα υπήρξε και ένας εκ των κορυφαίων δάσκαλων του βιολιού στον 20ο αιώνα χάρη στις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας του.
Το Αθηναϊκό Κουιντέτο “Δημήτρης Δούνης”. εμφανίσθηκε το 2010 στο Μπέργκαμο (Sala Locatelli) της Ιταλίας καθώς επίσης και στο Teatro Filodramatici της Κρεμόνα, όπου έλαβε μέρος στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη βράβευση της Αθηναϊκής Μαντολινάτας και του μαέστρου της Νικόλαου Λάβδα στην πόλη αυτή.
Το Αθηναϊκό κουιντέτο “Δημήτρης Δούνης” φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προώθηση της ιστορίας των νυκτών εγχόρδων, ερμηνεύοντας αφ’ ενός έργα του αυθεντικού κλασικού ρεπερτορίου και επιδιώκοντας αφ’ ετέρου να παρακινήσει σύγχρονους συνθέτες στην δημιουργία νέων έργων για τα όργανα αυτά.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates