Ευάγγελος Ασημακόπουλος - Λίζα Ζώη

Ευάγγελος Ασημακόπουλος & Λίζα Ζώη

Με μια μεγάλη προσφορά που επιβεβαιώνεται τόσο από την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα που έχει ξεπεράσει τον μισό αιώνα, όσο και από τα επιτεύγματα της νέας γενιάς κιθαριστών που έχουν γαλουχηθεί με τη διδασκαλία τους, η Λίζα Ζώη και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος διδάσκουν και φέτος για 27η συνεχή χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα.

Το τετραήμερο αυτό Φεστιβάλ - θεσμός πλέον στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας - που διοργανώνει η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, στηρίζει και εμπνέει δεκάδες σπουδαστές του οργάνου που συρρέουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να το παρακολουθήσουν. Πέρα από τη διδασκαλία, τα Master Classes και τις διαλέξεις, οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υψηλού επιπέδου συναυλίες τόσο από καθιερωμένους όσο και από νέους κιθαριστές, ενώ την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας πολύτιμα βραβεία όσοι λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς.

Μέσα στο χώρο του Φεστιβάλ είναι δεδομένο πως οι συμμετέχοντες θα ζήσουν και πάλι φέτος αξέχαστες στιγμές, θα γίνουν πλουσιότεροι σε γνώσεις και εμπειρίες και με επίκεντρο την κιθάρα θα μοιρασθούν τη χαρά της δημιουργίας.

 

“Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που έχω την τιμή να τους γνωρίζω, να τους παρακολουθώ και να συνεργάζομαι μαζί τους σε όλη αυτή την πορεία τους, θαυμάζοντας την τέχνη τους και τη σημαντική προσφορά τους στη μουσική διδασκαλία. Οι δυο τους είναι ένα θαυμαστό, ένα ζωντανό παράδειγμα αγάπης, γενναιοδωρίας, και σοβαρότητας που έδειξαν από τα πρώτα τους βήματα. Διαπαιδαγώγησαν γενιές νέων κιθαριστών, μεταλαμπαδεύοντας πέρα από την τεχνική, το ήθος και την ιδεολογία. Ως μεγάλοι δεξιοτέχνες και εμπνευσμένοι δάσκαλοι, έδειχναν τους δρόμους έχοντας τους εαυτούς τους φωτεινό παράδειγμα. Για μένα ο Ευάγγελος και η Λίζα πληρούν όλες τις προδιαγραφές του ιδανικού μουσικού και δασκάλου”

Απόσπασμα από την ομιλία του Μουσουργού και Ακαδημαϊκού Θόδωρου Αντωνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14 Νοεμβρίου 2008, για τα «50 χρόνια δημιουργικής προσφοράς» της Λίζας Ζώη και του Ευάγγελου Ασημακόπουλου.


"Από τότε που η Μοίρα σκληρά μας αποστέρησε τους Presti-Lagoya, δεν είχα ποτέ την ευχαρίστηση να ακούσω κάποιο εφάμιλλο ντουέτο. Αλλά αργότερα, όταν οι ταλαντούχοι Έλληνες κιθαριστές Ευάγγελος και Λίζα έπαιξαν για μένα, ένιωσα απόλυτη ικανοποίηση και χαρά. Έχουν ρυθμό, ευαισθησία, καλό γούστο και τεχνική. Εργάζονται μαζί με αφοσίωση στη μουσική και αληθινή προσήλωση. Τους εύχομαι ολόψυχα να κατακτήσουν την υψηλή εκτίμηση του κοινού, όπως κατέκτησαν και την δική μου”

Andrés Segovia, 1969

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates